Sari la conținut

Nucile te protejează de boli de rinichi și scad riscul de deces prin boli cardiovasculare. Cât de des să le consumi pentru aceste efecte umitoare

creierului

Beneficii nuci. Consumul de nuci este asociat cu o prevalență semnificativ mai scăzută a insuficienței renale cronice (IRC) și cu o mortalitate mai scăzută, au descoperit cercetătorii.

Studiul despre această descoperire a fost publicat în American Journal of Nephrology.

Koushu Wang, de la Universitatea de Știință și Tehnologie Huazhong din Wuhan, China, și colegii săi au folosit date de la 6.072 de adulți din SUA (cu vârsta de cel puțin 20 de ani) pentru a evalua asocierea dintre consumul nucilor și prevalența și mortalitatea asociată cu insuficiența renală cronică.

Ce au descoperit cercetătorii despre consumul de nuci?

Cercetătorii au descoperit că consumul de nuci de 1-6 ori pe săptămână a fost asociat cu o prevalență mai scăzută a insuficienței renale cronice (un indice de 0,67). Consumul mai mare de nuci în populația fără IRC a fost, de asemenea, asociat în mod semnificativ cu o mortalitate cardiovasculară și din alte cauze mai mică.

A existat o asociere inversă semnificativă în mod constant între consumul nucilor de 1-6 ori pe săptămână și mortalitatea din orice cauză în populația cu insuficiență renală cronică (indice de risc 0,63).

Este nevoie de studii suplimentare

„Îi recomandăm populației cu insuficiență renală cronică să aibă un aport adecvat de nuci cel puțin o dată și până la de șase ori pe săptămână, în timp ce frecvența de consum poate fi mai flexibilă pentru cei care nu suferă de insuficiență renală cronică”, scriu autorii.

„Ar trebui efectuate studii prospective suplimentare pentru a confirma această concluzie”, au subliniat aceștia, potrivit Medical Xpress.

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: