Sari la conținut

Numai femeie să nu fii! Mai întâi a existat o  lipsă de lapte praf și hârtie igienică. Acum o CRIZĂ de TAMPOANE. Iată de ce

Numai femeie să nu fii! Mai întâi a existat o  lipsă de lapte praf și hârtie igienică. Acum o CRIZĂ de TAMPOANE. Iată de ce.

Produsul de protecție sanitară este mai greu de găsit de luni de zile, în special mărcile populare, spun cumpărătorii din toată America.

Problemele lanțului de aprovizionare și inflația au afectat practic toate bunurile de larg consum, dar femeile care au menstruație se confruntă acum cu o tensiune suplimentară, deoarece deficitul de produse pentru perioada afectează Statele Unite.

Retailerii și producătorii de top au recunoscut dificitul în această săptămână, confirmând plângerile care circulă pe rețelele sociale de luni de zile.

Numai femeie să nu fii! Mai întâi a existat o  lipsă de lapte praf și hârtie igienică. Acum o CRIZĂ de TAMPOANE. Iată de ce

Problema a atras atenția națională săptămâna aceasta, după ce un articol din Time a numit lipsa de tampoane și absorbante drept „criza despre care nimeni nu vorbește”.

„Nu am văzut niciun produs în magazine de luni de zile”, a postat un utilizator pe Reddit. „Mi-am comandat tampoanele pe Amazon și mi s-a făcut o creștere a prețurilor.”

Potrivit CNN, prețurile la tampoane au crescut semnificativ, cu aproape 10% față de acum un an. Dar un purtător de cuvânt al Amazon a negat zvonurile despre creșterea prețurilor, spunând că politicile sale „ajută să se asigure că vânzătorii își stabilesc prețurile în mod competitiv” și că compania monitorizează în mod activ prețurile și elimină ofertele care încalcă politica sa de preț echitabil.

Penuria pare să provină din constrângerile de aprovizionare în jurul materialelor cheie precum bumbacul și plasticul, care sunt, de asemenea, utilizate în echipamentele de protecție personală și au fost la mare căutare de la începutul pandemiei.

Războiul din Ucraina a redus și mai mult oferta, deoarece Rusia și Ucraina sunt ambele mari exportatori de îngrășăminte, care sunt folosite pentru cultivarea bumbacului. Nici seceta din Texas nu a ajutat.

Lipsa de materii prime și blocajele lanțului de aprovizionare nu sunt unice pentru produsele de epocă, dar, la fel ca penuria de lapte praf din SUA, există o cerere biologică neîncetată și urgentă pentru acestea, care nu poate fi înlocuită cu ușurință.

Aprovizionarea, „costisitoare și extrem de volatilă”

Persoanele care au menstruație nu pot aștepta pur și simplu ca rafturile să fie reaprovizionate.

„Aducerea de materii prime și ambalate în locurile în care avem nevoie pentru a le duce continuă să fie costisitoare și extrem de volatilă”, a declarat Andre Schulten, directorul financiar al Procter & Gamble, la un apel recent privind veniturile.

Reprezentanţii Procter & Gamble (P&G), producătorul mărcii de tampoane Tampax, a declarat că se lucrează din greu pentru a crește producția.

„Vă putem asigura că aceasta este o situație temporară. Este important în acest moment ca oamenii să cumpere doar ceea ce au nevoie. Nu sunt un expert în lanțul de aprovizionare, dar știm că unele dintre lipsurile pe care le-am experimentat cu toții la începutul pandemiei s-au datorat proviziilor făcute în exces.

Produsele pentru igiena feminină nu sunt un articol de lux, iar dacă toți luăm sau cumpărăm doar ceea ce avem nevoie, va ajuta în mare măsură să ne asigurăm că pot ajunge la toți cei care au nevoie”, au transmis reprezentanţii Procter & Gamble (P&G).

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel