joi, august 18, 2022

Sfaturile specialiștilor OMS pentru a vă menține în siguranță. „Pandemia nu s-a terminat încă”.

Virusologi de renume atrag atenția că pandemia nu s-a terminat încă și poate dura foarte mult din cauza noilor variante apărute.

Specialiștii atrag atenția că, în acest context, chiar și persoanele vaccinate ar trebui să folosească o precauție suplimentară, potrivit declarațiilor recente ale Organizației Mondiale a Sănătății.

Te-ar mai interesa: Secretele tenului perfect după 50 de ani: cum ne î...

Sfaturile specialiștilor OMS pentru a vă menține în siguranță

Iată 5 sfaturi care v-ar putea salva viața și pentru vă pot asigura sănătatea și sănătatea celorlalți, potrivit eatthis.com.


1. Organizația Mondială a Sănătății cere oamenilor vaccinați să poarte încă măști

„Oamenii nu se pot simți în siguranță doar pentru că au făcut cele două doze. Încă trebuie să se protejeze. Vaccinul singur nu va opri transmiterea comunității.

Oamenii trebuie să continue să folosească măștile în mod constant, să fie în spații ventilate, să fie atenți la igiena mâinilor sau distanțarea fizică.

Acest lucru continuă să fie extrem de important, chiar dacă sunteți vaccinat când există o transmisie comunitară în curs”, a spus dr. Mariangela Simao, asistent al directorului general al OMS pentru accesul la medicamente și produse de sănătate.

Te-ar mai interesa: Trei zodii care au noroc cu carul. Te afli printre...


2. OMS spune că este încă nevoie de precauție

„Da, puteți reduce unele măsuri și diferite țări au recomandări diferite în această privință. Dar este încă nevoie de precauție. După cum vedem, apar noi variante„, a declarat dr. Bruce Aylward, consilier principal al directorului general al OMS.

Mutația Epsilon

3. Varianta Delta poate fi „mai letală”

Noua variantă Delta are potențialul „de a fi mai letală, deoarece este mai eficientă în modul în care se transmite între oameni și, în cele din urmă, îi va găsi pe acei indivizi vulnerabili care vor deveni grav bolnavi, trebuie spitalizați și pot muri.”

Te-ar mai interesa: De ce se spune despre gută că e boala oamenilor bo...

Declarația a fost făcută de dr. Mike Ryan, directorul executiv al programului de urgență sanitară al OMS, potrivit CNBC.

Un nou efect advers

4. CDC spune că niciun vaccin nu este „100% eficient în prevenirea bolilor”

„Datele actuale sugerează că vaccinurile anti-covid autorizate pentru utilizare în Statele Unite oferă protecție împotriva majorității variantelor care se răspândesc în prezent în Statele Unite. Cu toate acestea, unele variante ar putea provoca boli la unele persoane chiar și după vaccinarea completă”, a declarat purtătorul de cuvânt al CDC (Centrul pentru Controlul Bolilor), Jade Fulce, potrivit CNN.

Te-ar mai interesa: Evită acest tip de masline! Sunt încărcate de adit...

Ea a adăugat că niciun vaccin nu este „100% eficient în prevenirea bolilor”. Cu toate acestea, persoanele cu infecții descoperite se pot îmbolnăvi mai puțin grav sau pot avea o boală mai scurtă decât ar avea dacă nu ar fi fost vaccinate.


5. Sfaturile specialiștilor: Cum să fii în siguranță în timpul acestei pandemii

Așadar, urmați fundamentele sănătății publice și ajutați la încetarea acestei pandemii, indiferent unde locuiți:

  • purtați o mască de față care se potrivește perfect și este dublă
  • nu călătoriți
  • păstrați distanțarea socială
  • evitați mulțimile mari
  • nu mergeți în interior cu oamenii cu care nu locuiți (mai ales în baruri)
  • practicați o igienă bună a mâinilor
  • vaccinați-vă

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private