joi, martie 23, 2023

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Sănătate Publică, în ultima săptămână s-a înregistrat o creștere alarmantă a numărului de cazuri de infecțiii respiratorii, în urma unei perioade de stagnare.

108.672 de cazuri de infecţii respiratorii acute – gripă clinică, IACRS şi pneumonii – s-au înregistrat în săptămâna 6 – 12 februarie, în creștere cu 9,1% comparativ cu săptămâna precedentă, arata datele publicate joi de INSP.

Te-ar mai interesa: Alimente de evitat la micul dejun. Cum îți faci ră...

În această perioadă au fost raportate 2.773 de cazuri de gripă clinică la nivel naţional, față de 2.788 de cazuri în săptămâna precedentă.

INSP precizează că se menţine o răspândire geografică extinsă a gripei, dar cu o intensitate medie a activităţii gripale, cele mai multe cazuri de gripă clinică fiind raportate în municipiul Bucureşti (809) şi în judeţele Timiş (280), Cluj (256), Iaşi (169) şi Galaţi (111).

În acelaşi interval s-au înregistrat 449 de cazuri de gripă confirmate de laborator (44 cu virus AH3, 139 cu virus AH1, 243 cu virus gripal A nesubtipat şi 23 cu virus gripal B).

Te-ar mai interesa: 15 riscuri medicale şi efecte toxice ale consumulu...

65 de decese confirmate cu virus gripal s-a înregistrat în România în actualul sezon rece: 40 cu virus gripal tip A H1 (din care 1 co-infecţie cu SARS-CoV-2 şi VRS şi 1 co-infecţie cu VRS), 10 cu virus gripal tip A H3 (din care 2 co-infecţii cu SARS-CoV-2), 15 cu virus gripal tip A, nesubtipat (din care 3 co-infecţii cu SARS-CoV-2).

Până la această dată au fost vaccinate antigripal 1.469.874 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii și administrat gratuit în cabinetele medicilor de familie. Acestor persoane li se adaugă cele care și-au cumpărat vaccinul din farmacii, însă autoritățile nu au o centralizare a acestora.

Te-ar mai interesa: Avortul ar putea fi decontat de stat. Care sunt co...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private