duminică, mai 16, 2021

Numărul infectărilor este în continuă scădere, anunță autoritățile. Eforturile colective de a limita efectele negative ale pandemiei de corornavirus au avut rezultate optime, ceea ce înseamnă că suntem

cu un pas mai aproape de normalitate. 

Autoritățile au susținut că revenirea la normalitate depinde în mod direct de evoluția pandemiei de coronavirus. Astfel, dacă numărul cazurilor este în scădere, iar campania de vaccinare are succes, restricțiile vor fi ridicate treptat.

Numărul infectărilor este în continuă scădere

Potrivit Rador, 1.850 de cazuri noi de COVID au fost anunţate azi la prânz, rezultate din peste 35.000 de teste Real Time PCR şi rapide. Acest lucru înseamnă că doar puţin peste cinci procente din testele efectuate au indicat prezenţa coronavirusului. Se menţine tendinţa

pozitivă în evoluţia epidemiei, începută în urmă cu aproximativ o lună, după ce s-a consemnat vârful celui de-al treilea val de infectări.

Pe 25 martie, bilanțul zilei indica 6.651 de persoane nou diagnosticate, nivelul maxim atins în acest an și cel mai ridicat de la valul epidemiei din toamna anului trecut. În aceeași zi, autoritățile stabileau noi restricții pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, cu limitarea circulației și a programului magazinelor în funcție de rata de incidență.

În spitale, situația era din ce în ce mai complicată, iar în scurt timp se ajungea la peste 14.000

de persoane internate cu COVID-19 și la cei mai mulți pacienți în secțiile de terapie intensivă – 1.531. În prezent, numărul cazurilor care necesită spitalizare a ajuns sub 9.000, iar al celor de la ATI, ușor sub 1.300.

Şi incidența infectărilor este în continuă scădere. Doar Bucureștiul mai figurează azi ca zonă roșie, cu puțin peste pragul de 3 cazuri la mia de locuitori.

Singurul indicator ce se menține negativ este nivelul deceselor asociate SARS-CoV-2, care în cursul acestei luni a scăzut într-o singură zi sub 100 și chiar a depășit 200 de decese în 24 de ore, săptămâna trecută.

Centrele de vaccinare drive-thru, un succes

Potrivit Rador, foarte mulţi bucureşteni au dorit să se vaccineze astăzi împotriva coronavirsului, încă de la prima oră, în noul centru de tip drive thru deschis în Piaţa Constituţiei din Capitală. În primele cinci ore de la deschidere fuseseră vaccinaţi 280 de oameni, arată datele centralizate de Primăria Capitalei, iar președintele Klaus Iohannis, care a făcut o scurtă vizită acolo, spune că acest tip de centru de vaccinare este un succes.

Ultimele stiri

Parteneri