Sari la conținut

Președintele Iohannis vizitează primul centru drive-thrugh din Bucuresti la invitația Primarului Nicușor Dan

Primul centru de vaccinare drive-thru din Capitală s-a deschis joi. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Primul centru de vaccinare drive-thru din Capitală s-a deschis joi. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis va vizita, joi, primul centru de vaccinare drive-thru din Bucureşti, organizat în Piaţa Constituţiei, a anunţat Adminstraţia Prezidenţială.

Conform sursei citate, vizita şefului statului va avea loc la ora 14,00.

Vizita Președintelui Iohannis are loc la invitația primarului Nicușor Dan.

„În această dimineață a fost deschis centrul de vaccinare anti-COVID-19 din Piața Constituției, primul centru de vaccinare drive-thru din București. Vaccinarea a început la ora 8, iar până acum, în primele 2 ore, au fost vaccinate deja 100 de persoane.

Mă bucur că președintele României, Klaus Iohannis, a răspuns invitației Primăriei Capitalei de a fi prezent la această inaugurare, susținând astfel popularizarea acestei soluții extrem de accesibile pentru vaccinarea bucureștenilor.
Îndemn cu această ocazie oamenii să vină să se vaccineze la noul centru de vaccinare: fără programare și direct din mașină,” a declarat Nicușor Dan pe Facebook.
centru drive

Centrul de vaccinare din Piaţa Constituţiei a fost deschis joi dimineaţă. Acesta va funcţiona de luni până duminică, în intervalul 8,00 – 20,00, va dispune de patru fluxuri, iar vaccinul care va fi folosit este de la compania Pfizer.

Vaccinarea în centrul din Piața Constituției a început joi dimineață cu o mică întârziere, din cauza faptului că dozele de vaccin nu au fost aduse la timp.

Primul șofer care a primit serul anti-Covid a povestit că s-a așezat la coadă încă de la ora 5:30 dimineața.

Primul centru de tip drive-through din Capitală s-a deschis în Piața Constituției și funcționează între orele 8.00-20.00. Centrul are patru fluxuri, iar vaccinul administrat va fi cel produs de compania Pfizer. Zeci de mașini s-au așezat la coadă de dimineață.

„Mecanismul este mult mai eficient pentru persoanele care nu ar putea respecta o programare din cauza programului încărcat sau imprevizbil de la serviciu. E mult mai util și la îndemână. (…) Există suficient de multe doze pentru toți cei care vor să se vaccineze. Rapelul poate fi făcut tot aici sau în alt centru unde se folosește același vaccin. Centrul va fi deschis până în septembrie, sperăm noi”, declarat Andrei Baciu.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: