marți, mai 11, 2021

Vlad Voiculescu a făcut primele declarații după ce a fost demis din funcția de ministru al Sănătății. Acesta a menționat și faptul că există diferențe substanțiale între numărul real al deceselor și cel raportat oficial. 

Vlad Voiculescu solicită ca domnul ministru interimar să efectueze reevaluarea metodologiei de raportare a deceselor. Se pare că fostul ministru al Sănătății a făcut această cerință ca urmare a observării unor diferențe substanțiale între numărul raportat și cel real.

Numărul real al deceselor este diferit față de cel raportat, dezvăluie Vlad Voiculescu

„O să îl rog pe domnul ministru interimar, care ocupă, de asemenea, funcția de prim-ministru, să revadă metodologia făcută sub conducerea partidului dumisale, anul trecut, cu privire la raportarea deceselor, a deceselor din spitale

COVID-19. Nu aş vrea să arunc numere, pentru că nu am reușit să documentăm acest lucru, dar investigația noastră ne arată că există diferențe fundamentale între numerele raportate și cele reale.

Există o metodologie, nu acuz, nu lansez absolut nici o acuzație, există o metodologie care trebuie reevaluată, atâta tot”, declară Vlad Voiculescu, potrivit Rador.

Întrebat dacă au fost raportate mai multe sau mai puține decese, Vlad Voiculescu a dezvăluit că au numărul raportat este mai mic față de cel real.

„Mai puţine decese…Vorbim despre o statistică și o metodologie care trebuie clarificată.

Vă mulțumesc”, susține Vlad Voiculescu.

Întrebat dacă mai există astfel de diferențe de cifre în datele pe care le primim zilnic de la instituții, la nivel național, acesta susține că ajustările au fost necesare.

„Aceasta a fost una dintre provocările acestui ministeriat într-un guvern de coaliţie. Am venit după un an de guvernare liberală şi unele lucruri au trebuit ajustate, unele lucruri nu reflectau situaţia reală. E cât se poate de simplu. Vorbim despre focarele care erau excluse, nu s-a mai întâlnit nicăieri în lume aşa ceva, vorbim despre modul de calculare a incidenţei, dacă

ne uităm la ultimele 14 zile sau, aşa cum facem acum, la ultimele 17 zile luăm cele 14 zile dinainte. Iată, există o problemă de metodologie, cu siguranţă există o problemă de metodologie, asta vă pot spune, atunci când ne uităm la numărul de decese.

Sunt lucruri care putem dezbate dacă unele au fost făcute cu intenţie sau nu, dar sunt lucruri care trebuie ajustate. Şi a fost o provocare, dacă vreţi, politică să ajustezi lucrurile astea fără să acuzi sau fără să stârneşti în spaţiul public diverse contradicţii. Am abordat lucrurile probabil nu întotdeauna ideal, dar ce vreau să spun este că

lucrurile trebuie corectate, deciziile trebuie să fie bazate pe date reale şi pe adevăr”, adaugă Vlad Voiculescu.

 

Ultimele stiri

Parteneri