miercuri, martie 29, 2023

Vlad Voiculescu a făcut primele declarații după ce a fost demis din funcția de ministru al Sănătății. Premierul Florin Cîțu a înaintat documentele de revocare președintelui, în urma presiunilor din sistemul medical. Astăzi, la două zile după încheierea mandatului, face primele declarații.

La conferință a participat și Andreea Moldovan, fostul secretar de stat la Ministerul Sănătății. Aceasta susține că a venit în echipa ministerului la solicitarea lui Vlad Voiculescu.

Te-ar mai interesa: Ai început să uiți lucruri? Ți-e greu să îți expri...

„Am venit în echipă la solicitarea domnului ministru Vlad Voiculescu. Mi-am dorit să fiu alături de el, pentru că știam că are planuri bune și are gânduri bune pentru a ajuta să se însănătoșească acest sistem sanitar, care suferă de atât de mult timp. Am apreciat foarte mult că nu am fost deloc condiționată din punct de vedere politic”, declară Andreea Moldovan.

El le-a mulțumit medicilor, asistentelor, infirmierelor și ambulanțierilor pentru efortul depus în criza sanitară, precum și echipei de la MS care a rămas parțial în MS și celor care i-au scris mesaje în aceste zile.

Te-ar mai interesa: CAZ IREAL la Maternitatea din Botoșani. La doar 19...

Vlad Voiculescu, primele declarații după demitere:

„Mandatul meu s-a încheiat acum două zile și asta a pus punct unui şir de 113 zile, 113 zile de mandat și 113 zile, dacă vreți, de ciocniri între mentalități. Nu cred că este nimic nou, și acesta este și motivul pentru care mulți dintre noi am intrat în politică, nu pentru a schimba doar lucruri punctuale, ci pentru a încerca să schimbăm și lucrurile mai mari, și anume mentalitățile. La asta se reduce totul mai devreme sau mai târziu.

Te-ar mai interesa: Avertisment pentru glicemie crescută: 2 semne pe c...

Sunt aici să vă spun, şi m-am gândit mult care să fie abordarea, aș prefera să fiu cât se poate de sincer și să vă spun că în continuare mi-e teamă pentru oamenii din țara asta, pentru cei care au nevoie de ajutor, pentru cei care sunt văzuți de politicieni pur și simplu ca electorat. Îmi e teamă pentru oamenii buni din sistem, de asemenea, cei care așteptau o schimbare de multă vreme, cei care au văzut în ceea ce s-a întâmplat zilele astea realitatea, și anume că dacă superi prea tare sistemul, atunci nici nu mai are nevoie de argumente pentru a te elimina.

Te-ar mai interesa: Până la cer și înapoi! Asociația Blondie: șansă la...

Aveam experiența din 2016 de la Ministerul Sănătăți şi, totuși, am găsit vulnerabilități și probleme care nu sunt altfel decât înfricoșătoare. Vulnerabilitățile (…) nu sunt ale unui ministru sau ale altuia, aceste vulnerabilităţi sunt ale unui sistem.

Am crezut, de asemenea, că premierul numit de o coaliție, în care s-au stabilit reguli clare, nu va folosi forţa pe care i-am dat-o pentru raţiuni care țin mai degrabă de cariera sa politică, așa cum chiar dânsul s-a exprimat. Cred că, în general, România are nevoie de politicieni care să acționeze în interesul oamenilor şi să fac asta în fiecare zi, cu fiecare gest, cu fiecare vorbă. Am crezut de asemenea că am ieșit din epoca de epoleților, a specialilor, a privilegiilor nemăsurate. Cred că şi aici m-am înșelat. Cred că mai avem ceva drum până acolo, dar sunt sigur și suntem siguri că acesta este drumul”, declară Vlad Voiculescu, potrivit Rador.

Te-ar mai interesa: ALERTĂ la nivel european! Substanțe cu potențial C...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private