Sari la conținut

Numărul virozelor a scăzut în acest sezon rece. Care este cauza acestui fenomen?

alergia la acarieni

Din cuprinsul articolului

Numărul virozelor a scăzut în acest sezon rece, anunță specialiștii. Acest lucru este îmbucurător, având în vedere că sistemul medical este solicitat din cauza pandemiei de coronavirus.

Specialiștii susțin că acest lucru nu este întâmplător. Scăderea acestui număr ale o legătură directă cu pandemia. Măsurile anti-COVID, se pare, au fost eficiente și pentru a ne proteja de viroze și boli care se transmit pe cale respiratorie.

Numărul virozelor a scăzut

În județul Timiș, numărul virozelor a scăzut semnificativ în acest sezon rece, comparativ cu perioada similară de dinaintea pandemiei.

În plus, și cazurile de gripă au fost de cinci ori mai puține, iar cele de pneumonie – de aproape 10 ori.

Evoluția infecțiilor respiratorii la nivelul județului Timiș, în perioada octombrie 2021 – ianuarie 2022, comparativ cu intervalul octombrie 2019 – ianuarie 2020, a înregistrat un important trend descrescător.

Dacă în perioada anterior pandemiei au fost raportate 251 de cazuri de gripă, aproximativ 5.000 de pneumonii și peste 34.000 de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, în intervalul octombrie 2021 – ianaurie 2022 au fost înregistrate 55 de cazuri de gripă, aproximativ 600 de pneumonii și peste 6.900 de infecții acute ale căilor respiratorii superioare”, a explicat Cornelia Bubatu, purtătorul de cuvânt al Direcției Județene de Sănătate Publică Timiș, potrivit RRA.

Realizator: Potrivit Radio România Timișoara, medicii susțin că fenomenul este urmare a aplicării măsurilor sanitare anti-COVID-19. Practic, în cazul răcelilor clasice, masca de protecție își face efectul mai bine decât în cazul coronavirusului.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: