joi, decembrie 1, 2022

Creștinismul a știut să asimileze ceea ce putea fi asimilat și să revalorizeze anumite obiecte.

De pildă, bradul, care este îmbisericit, ce este simbolul vieții, fiind veșnic verde. Apoi steaua din vârful lui, care a apărut la nașterea pruncului, fiind cea care i-a călăuzit pe magi către El. Globurile sunt stelele, care reprezintă tot universul, părtaș, de asemenea, la întâmplare, și cadourile care se pun sub pom, interpretarea darurilor primite de Iisus. Dar ”începutul” a mai avut un prenume, mai puțin cunoscut. Semnificația acestuia.

Te-ar mai interesa: Cele 3 simptome de CANCER la care trebuie să fii a...

Numele complet al lui Iisus Hristos. Semnificația acestuia

Unul dintre numele lui Iisus Hristos este Emanuel. Provine din cuvinte din ebraică și înseamnă ”Dumnezeu e cu noi”. Emanuel este un nume generic dat ca semn al izbăvirii lui Dumnezeu. Referirea lui Isaia la Emanuel este identificată în mod special de Matei ca fiind profeția nașterii lui Iisus în viața muritoare. Numele mai apare și în unele scripturi. În Vechiul Testament, prorocul Isaia descoperă acest nume mai puțin știut: „Iată, Fecioara va lua în pântece şi va naşte Fiu şi vor chema numele Lui, Emanuel”.

Ce reprezintă bradul și împodobirea lui?

„Este un obicei preluat de la popoarele germanice. Și, pentru prima dată când s-a împodobit bradul la noi în țară, a fost în anul 1866, la Casa Regală, când a venit regele Carol I. Noi am dat conotație ca simbol creștin, pentru că, privind la brad, care este mereu verde, ce sărbătorim noi la Crăciun? Nașterea lui Hristos. Cine e Hristos? E veșnicia, simbolul vieții veșnice. Atunci, bradul reprezintă natura drept veșnicie.

Te-ar mai interesa: Mihai Voropchievici, previziuni șocante pentru fin...

Prin împodobirea bradului participă, în mod practic și viu, și natura la bucuria sărbătorii. Nu numai omul trebuie să se bucure, ci omul împreună cu natura. Bucuria omului, prin praznicul nașterii lui Iisus Hristos, și împodobirea bradului, care aduce, prin simbolistică, bunăstare, viață”, a explicat preotul Valentin Fotescu.

Împodobirea bradului de Crăciun presupune beteală, multe globulețe colorate și instalații luminoase. Toate aceste ornamente au o semnificație aparte în perioada sărbătorilor de iarnă.

Te-ar mai interesa: Nu ignora transpirația urât mirositoare! Poate fi ...

„Ornamentele din brad dau culoare, luminează. Născându-se, Hristos ne-a luminat. Noi trăim în conformitate, viața noastră cu învățătura lui. Dacă punem becuri, globulețe frumoase, strălucitoare, dau o lumină, ne atrag atenția că luminează acest brăduț. Iisus pentru asta s-a născut: să ne facă înțelepți, să ne lumineze viața noastră, a tuturor”, a completat acesta.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private