Sari la conținut

Nutrienți care te ajută să slăbești și alimentele în care se găsesc

Iată care sunt vitaminele și mineralele care te ajută să slăbești

Colina este foarte importantă în organism. Dacă nivelul colinei este scăzut, grăsimile rămân în ficat. În plus colina stimulează metabolismul. Alunele, gălbenușul ouălor și germenii de grâu conțin colină.

Iodul este esențial pentru buna funcționare a glandei tiroide și de asemenea, stimulează metabolismul. Surse bune de iod sun: tonul, ouăle, fasolea și creveții.
Inozitol : Inozitol ajută la metabolizarea grasimilor. Inositol se găsește în ouă, soia și în toate tipurile de nuci.

Cromul procesează carbohidratii și ține în frâu pofta de mâncare. De asemenea, ajută la slăbit. Cromul se găseste din abundență în drojdia de bere, carne, cartofi, branzeturi, condimente, melasa, cereale, fructe si legume proaspe

Vitaminele B2 , B3 , B5  și B6: acestea ajută la accelerarea metabolismului și la buna funcționare a tiroidei. Ovăzul, ouăle și germeni de grâu sunt surse importante.

Vitamina C : consumul alimente bogate în vitamina C ajută latransformarea glucozei în energie și previne creșterea în greutate. Încercați să mâncați portocale, căpșuni și broccoli pentru a obține doza de vitamina C.
Alimentele bogate în acizi grași omega 3 te ajută, de asemenea să slăbești sănătos.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: