Sari la conținut

Nutriționist: Ce schimbări se produc în organism după ce renunţi la zahăr

Zahărul este nociv pentru organism. Zahărul adăugat nu face decat sa iti aduca 0 nutrienti, dar multe calorii suplimentare. Dar ce schimbări se produc în organismul nostru după ce renunţăm la zahăr? Un renumit nutriționist spune că „foamea va scădea”.

Nutriționist: Ce schimbări se produc în organismul nostru după ce renunţăm la zahăr

La prima vedere, renunţarea la zahăr pare dificilă. Dar dacă o facem, vor avea loc unele schimbări în corpul nostru. Nutriţionistul dr. Irina Strogaia a precizat ce schimbări se produc în organismul nostru după ce renunţăm la zahăr timp de două săptămâni.

Potrivit expertului: „Vă veţi pierde apetitul pentru dulciuri! Acest lucru se datorează faptului că de fiecare dată când o persoană consumă zahăr, eliberează un hormon care scade nivelul de zahăr din sânge. Acest lucru duce la hipoglicemie, care provoacă pofta de zahăr.

Foamea va scădea. Zaharurile sunt de vină pentru faptul că o persoană simte în mod constant senzaţia de foame. Normalizarea nivelului de zahăr din sânge se explică prin faptul că celulele încep să primească hrană adevărată.

Citeste si:

Când o persoană consumă în mod constant zaharuri care sunt toxice pentru organism, în cele din urmă începe să reziste fără zahăr şi apare rezistenţa la insulină. În acest caz, organismul blochează hormonul insulina, care controlează nivelul zahărului din sânge.

Senzaţia de oboseală va scădea

Din cauza consumului de zahăr, organismul nostru nu primeşte suficiente vitamine, oligoelemente şi alte substanţe utile. Senzaţia de oboseală va scădea, mai ales după masă. Persoanele care consumă în mod regulat zahăr observă că se simt adesea obosite, după ce mănâncă. Acest lucru se datorează creşterii nivelului de zahăr din sânge. Veţi scăpa de excesul de lichide şi grăsimi.

Dr. Strogaia mai spune că, „în prima săptămână, după renunţarea la zahăr, excesul de apă şi nişte grăsimi vor părăsi corpul dumneavoastră, iar, în a doua săptămână, veţi scăpa în principal de excesul de grăsime. Starea dumneavoastră de spirit se va îmbunătăţi”.

Abilităţile mentale vor creşte

În plus, „abilităţile mentale vor creşte şi concentrarea va creşte. Starea pielii se va îmbunătăţi”.

Funcţia rinichilor se va normaliza

Medicul mai spune că se vor produce „ schimbări pozitive la nivelul pielii: erupţiile cutanate vor scădea şi elasticitatea pielii se va îmbunătăţi.

Funcţia rinichilor şi ficatului se vor îmbunătăţi. Funcţia rinichilor se va normaliza şi cantitatea de grăsime din ficat va scădea, a adăugat nutriţionistul.

Primele trei zile, după renunţarea la zahăr, vor fi cele mai dificile. Vitaminele B şi potasiul vă vor ajuta să faceţi faţă acestui lucru. Consumul acestora ar trebui să înceapă în paralel cu renunţarea la zahăr”, a conchis expertul, conform Rador.

10 motive să renunți la zahăr

10. Iti vei ajuta ficatul, pancreasul, rinichii si inima
9. Vei avea o piele mai frumoasa
8. Vei dormi mai bine si mai mult
7. Iti vei reduce durerile musculare si articulare
6. Vei avea mai putine probleme dentare
5. Vei avea o digestie mai sanatoasa
4. Vei avea mai rar senzatia de foame, in cursul zilei
3. Vei avea o stare de bine
2.Te vei concentra mai usor
1. Vei avea mai multa energie

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.