luni, ianuarie 30, 2023

Mihaela Bilic, nutriționist celebru, a oferit un sfat în ceea ce privește consumul de alcool. Iată de ce este important ca după fiecare pahar de alcool să beți două pahare cu apă.

Nutriționistul a precizat că nu încurajează consumul de alcool, însă, în cazul în care vă este poftă să beți un pahar la masa de Paște, paharul cu vin reprezintă răul cel mai mic.

Trebuie reținut că alcoolul nu este un aliment, ci mai degrabă o substanță toxică pentru organism, care dă și dependență.

Te-ar mai interesa: Ce spune numărul zodiei tale despre tine! Astrolog...

„Un pahar de vin ne înveselește, mai mult pahare ne întristează

Vă povesteam ieri că tot ce e gras și/sau dulce ne dă stare de bine… măcar pe moment. Și mai eficient decât mâncarea este alcoolul, efectul lui anxiolitic și antidepresiv fiind extrem de rapid. E drept că tot pe termen scurt, însă la capitolul randament “costă” mai puține calorii decât mâncarea, iar buna dispoziție este însoțită de relaxare și ușoară euforie…ceea ce zahărul nu poate să facă.

Însă trebuie știut că alcoolul nu este un aliment, ci mai degrabă o substanță toxică pentru organism (ficatul și sistemul nervos sunt cele mai afectate), care pe deasupra mai dă și dependență. O doză mare de alcool (peste 3 pahare) are efect inhibitor, accentuează tristețea și agravează din depresia.

Te-ar mai interesa: Carmen Brumă: 3 greșeli frecvente atunci când vrei...


Paharul cu vin, răul cel mai mic

Nu vă îndemn să vă apucați de băut, dar dacă o faceți vă recomand paharul de vin, ca fiind răul cel mai mic. Iar dacă vinul are și bule (șampanie, prosecco), efectele euforizante sunt și mai rapide (eliberare suplimentară de dopamină).

Sfat suplimentar: pentru fiecare pahar de alcool consumați două pahare de apă, ca să ajutați ficatul să-l elimine din circulație! Fie că e vorba de șpriț (vin îndoit cu apă) sau un pahar de roze cu multe cuburi de gheață, un strop de alcool ne face să vedem viața mai frumoasă. Totul cu numai 80 de calorii”, a transmis Mihaela Bilic pe pagina sa de Instagram.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă iei o linguriță de oțet înaint...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private