Sari la conținut

Nutriționist: Consumă aceste alimente. Sunt bune pentru sănătatea intestinală și hormonală

consumul de oua la icul dejun
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Consumul de oua reduce riscul de AVC

Nutriționist: Consumă aceste alimente. Sunt bune pentru sănătatea intestinală și hormonală

Ivanir, nutritionist,  ne împărtășește mesele și gustările pe care le consumă pentru a-și menține propria sănătate intestinală și hormonală în formă maximă. Cine nu se poate identifica cu acest obiectiv? Aici, dieteticianul ne împărtășește mai multe despre beneficiile pentru sănătate ale acestor mese care echilibrează intestinele și hormonii… plus rețete pentru fiecare dintre ele.

Instrumentul lui Ivanir pentru a construi mese prietenoase cu intestinul și echilibrante pentru hormoni

„După cum puteți vedea din postare, consum cât mai multe prebiotice la fiecare masă și încerc să mănânc intuitiv, știind că îmi alimentez corpul cu alimente bune pentru bacteriile intestinale bune”, spune Ivanir.

Deși subliniază că fiecare persoană (și fiecare corp) este diferită și nu ar trebui să urmați orbește regimul alimentar zilnic al cuiva. În farfurie trebuie să avem fibre, proteine și grăsimi. Mai mult, o menține energizată și satisfăcută pe tot parcursul zilei, promovând în același timp o digestie optimă și un echilibru hormonal. Deși acestea nu sunt singurele mese pe care le mănâncă zi de zi, ele reprezintă un bun model pentru a urma o dietă bogată în fibre, proteine și grăsimi sănătoase, plină de vitamine, minerale și antioxidanți.

În primul rând: Matcha Latte, o bautura delicioasa pe baza de lapte de cocos și matcha, îndulcita doar cu zahar de cocos, fară aditivi artificiali și lactoza. Mod de utilizare: Amestecati 4-6 lingurite de produs cu 250ml de apă fierbinte sau lapte.

Fie că este vorba de cafea cu colagen, apă cu lămâie sau o ceașcă de ceai verde, cu toții avem băuturile noastre preferate de dimineață. Iar Ivanir își începe ziua cu un matcha latte. Ea adoră această băutură pentru că are un „potențial antioxidant ridicat” de la catechine, un tip de compus fenolic care susține funcția intestinală și hormonală optimă.

Potrivit ultimelor studii, consumul regulat de matcha ajută la menținerea constantă a nivelului de glucoză din sânge, inhibă digestia amidonului și absorbția lipidelor și a glucozei din tractul gastrointestinal și îmbunătățește sensibilitatea la insulin. Mai mult, ești mult mai energic datorită conținutului său de L-teanină.”

Micul dejun: Un Smoothie Key3

„Am dezvoltat metoda Key3 ca o modalitate holistică de a te concentra pe microbiomul intestinal, susținând în același timp și celelalte sisteme din organism, așa că încep ziua cu un smoothie Key3 plin de fibre, proteine și grăsimi care mă menține energizată și satisfăcută”, spune Ivanir. „De fapt, obișnuiam să testez diferite combinații de smoothie-uri și îmi evaluam energia, starea de spirit și satisfacția după fiecare dintre ele și am descoperit că acest trio funcționează cel mai bine.” Vedeți rețeta ei de smoothie preferată, mai jos:

Smoothie Almond Joy

Ingrediente:

1 cană de lapte de cocos neîndulcit

2 lingurițe de pudră proteică de ciocolată

1 lingură de unt de migdale

1 cană de spanac mic

1 lingură de semințe de chia

2 linguri de fulgi de nucă de cocos neîndulcită

1 curmală (opțional)

 

Prânz

În mod similar cu varza de Bruxelles, varza murată a devenit recent o senzație pe rețelele de socializare, iar Ivanir adaugă varză murată la masa de prânz. Ea spune că salata de varză murată stimulează intestinul, în special la cele cu rucola (vorbim despre beneficii antioxidante puternice). Ea nu uită niciodată de proteine, și adesea optează pentru o friptură de pui. Ivanir adoră, de asemenea, să consume pâine prăjită cu avocado, la care adaugă puțină varză murată, ajuta la digestie și contribuie la diversificarea microbiomului, reducerea inflamației și întărește sistemului imunitar.

Gustare: Biscuiți cu năut

Rețeta de aluat de biscuiți din năut de la Ivanir este mai mult decât o modalitate gustoasă de a satisface o poftă de dulciuri: Este plină de nutrienți prietenoși cu intestinele și hormonii. Ea spune că năutul este o sursă excelentă de rafinoză, un tip de fibră solubilă care susține digestia și zahărul din sânge.

„Încorporarea de năut într-un tratament dulce este o modalitate subtilă și delicioasă de a vă stimula sănătatea intestinală, asigurându-vă în același timp că nivelul de zahăr din sânge nu crește brusc și apoi se prăbușește, așa cum ar face-o un desert tradițional”, spune Ivanir.

Rețetă de aluat de biscuiți cu năut

Ingrediente:

150 gr de năut

1/4 cană de făină de migdale

1/3 cană de unt de nucă

2 linguri de sirop de arțar

1/2 cană de fulgi de ciocolată neagră

Metodă:

Amestecați primele patru ingrediente până la omogenizare. Se amestecă fulgii de ciocolată. 2. Adunați aluatul în biluțe folosind o lingură de biscuiți (sau mâinile). Congelează timp de 10 minute și apoi depozitează-le în frigider.

Cinei: Ouă cu ierburi și carbohidrați satisfăcători

Încorporarea ierburilor de toate felurile este o tactică excelentă pentru sănătatea noastră generală, dar Ivanir spune că pătrunjelul este deosebit de bun pentru a ne susține ficatul, care este responsabil pentru echilibrarea hormonilor, reglarea zahărului din sânge și, ați ghicit, menținerea unei bune sănătăți intestinale.

„Pătrunjel, reduce inflamația și ajută la prevenirea deteriorării celulare, spune Ivanir. Ea adaugă pătrunjel peste omletă, servește cu pâine prăjită din cereale integrale și avocado.

Lui Ivanir îi place să încheie ziua cu ceva dulce, așa că un alt tratament rapid preferat înainte de a pleca la o plimbare după cină pentru a promova o digestie sănătoasă este să facă unt de migdale și piure de fructe de pădure prăjite pentru a obține un impuls final de fibre, grăsimi sănătoase și polifenoli antiinflamatori.

Nu numai că este un mod delicios de a încheia ziua, dar combinația de carbohidrați complecși și puțină proteină este rețeta perfectă pentru promovarea unui somn bun, potrivit wellandgood.com.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel