luni, septembrie 26, 2022

În ziua de astăzi, mâncarea nu mai este doar despre supraviețuire. Nu de puține ori căutăm alimente care să ne satisfacă și din punct de vedere vizual sau care să ne ofere o stare de bine. Astfel, suntem tentți să consumăm mai multe alimente decât avem, de fapt, nevoie.

Consumând mai multe alimente decât este necesar poate duce, fără îndoială, la acumularea kilogramelor în plus.

Te-ar mai interesa: Tensiunea arterială. Numerele la care trebuie să f...

Anumite greșeli și obiceiuri alimentare nesănătoase ne pot afecta silueta în mod considerabil. Adesea, nu ne dăm seama că mâncăm mai mult decât organismul nostru are nevoie, zilnic.

Cu toate acestea, ce înseamnă cantitatea corectă sau, de fapt, când știm că este prea mult?

Ce ne face să mâncăm prea mult?

Mihaela Bilic, nutriționist și expert în boli metabolice, dezvăluie ce ne poate păcăli să mâncăm mai mult decât avem nevoie.

„Cu cât pachetul e mai mare, cu atât mâncăm mai mult.

Noțiunea de “porție corectă” e foarte relativă, de obicei presupunem că un pachet=o porție. Și în cazul producătorilor lucrurile nu sunt exacte, mulți dintre ei consideră o porție=100g.

Te-ar mai interesa: Cifra de destin a Reginei Elisabeta. „Doi” și „nou...

Un lucru e cert: cu cat avem mai multă mâncare, cu cat farfuria/punga e mai mare/mai plină, cu atât consumăm mai mult! S-a constatat că mâncăm cu minim 25% mai mult dacă ambalajul este mai mare.

Unui grup de 40 de adulți care vizionau un film li s-au oferit bomboane M&M în 2 tipuri de ambalaj: de 220g și de 450g. La finalul experimentului, rezultatele au fost dramatice: cei care au avut punga de 220g au mâncat în medie 71 bomboane, iar cei care au primit pachetul de 450g au consumat 137 bomboane, adică dublu!! Asta în condițiile în care porția corectă era de 45 grame.

Te-ar mai interesa: Înțepătura de albină poate fi mortală. Dr. Mihail ...

Concluzia: dacă tot suntem tentați să mâncăm tot pachetul, haideți să cumpărăm ambalajul cel mai mic… sau puneți într-un vas/farfurie cantitatea pe care hotărâți să o consumați și NU faceți refill”, scrie Mihaela Bilic pe o rețea de socializare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private