marți, mai 30, 2023

Nutriționist: Pesticidele roduc reacții toxice, scad imunitatea și… „Niciunul dintre pesticidele autorizate în prezent pentru utilizarea pe produsele alimentare în comerțul internațional nu este genotoxic (dăunează ADN-ului, ceea ce poate provoca mutații sau cancer)”, anunță OMS.


Cantități mari de pesticide – otrăvire acută

„Efectele adverse ale acestor pesticide apar doar peste un anumit nivel de expunere sigură. Atunci când oamenii intră în contact cu cantități mari de pesticide, rezultatul poate fi otrăvirea acută sau efecte pe termen lung asupra sănătății care pot include cancerul și efecte adverse asupra reproducerii”, notează OMS.

Te-ar mai interesa: Un stomatolog atenționează: „Nu știu câți dintre v...

Populația cea mai expusă la risc este cea care este expusă direct la pesticide. Aceasta include lucrătorii agricoli care aplică pesticide și orice altă persoană aflată în zona imediată în timpul și la scurt timp după ce pesticidele sunt împrăștiate.

În acest context, dr. Alina Stoica, medic nutriționist, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL cum ne afectează pesticidele.

Pesticidele scad imunitatea

”Pesticidele sunt prezente și în fructe și în legume. Nu avem să neglijăm utilizarea acestora, dar este important să vedem și care este impactul lor asupra alimentului pe care îl consumăm, cât de mult îi reduce din proprietățile nutritive.

Te-ar mai interesa: Medic celebru, despre cel mai toxic produs pe care...

Sunt foarte puține studii transmise. Pesticidele sunt folosite pentru a suprima sau modifica ciclul de viață al dăunătorilor, dar în corpul nostru produc reacții toxice. De aici apar foarte multe probleme legate de scăderea imunității, retenția de apă, balonare, aspecte legate de evoluția tubului digestiv”, a explicat dr. Alina Stoica, medic nutriționist, în exclusivitate pentru sursa citată.

Te-ar mai interesa: Alimentul care declanșează creșterea alarmantă a g...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private