Sari la conținut

Nutriționist: plantele care te ajută scazi rapid nivelul de colesterol

colesterol rau
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Alimente care scad colesterolul

Un nutriționist recomandă cinci substanțe botanice pentru a reduce în mod natural nivelul colesterolului „rău”.

Colesterolul nu este deloc rău. De exemplu, substanța ceroasă ajută la construirea structurii membranelor celulare și la producerea hormonilor. Cu toate acestea, având niveluri ridicate de colesterol LDL, cunoscut și sub denumirea de tipul „rău”, prezintă o problemă gravă de sănătate, deoarece înfundă arterele.

Din fericire, schimbările simple ale stilului de viață pot funcționa de minune când încercați să îmblânziți niveluri ridicate de colesterol.

Potrivit nutriționistului Dr. Pamela Mason, de la Serviciul de Informare pentru Sănătate și Suplimente Alimentare din Marea Britanie, cinci substanțe botanice ar putea ajuta la reducerea nivelului de substanță gras.

Ea a spus: „Plantele botanice, alături de micronutrienți, sunt toate vești bune pentru nevoile noastre de sănătate alimentară și acest lucru a fost parțial revizuit într-un nou raport pe care eu și colegii de la HSIS – Menopause Nutrition: Challenges and Opportunities – tocmai l-am publicat.”

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei, Valori colesterol

Plantele care te ajută să scazi nivelul de colesterol rău

Analizând diverse cercetări, inclusiv în domeniul colesterolului, nutriționistul a recomandat să se introducă în alimentație ghimbir, afine, merișor, usturoi și ginseng.

De exemplu, usturoiul reduce colesterolul și alte grăsimi din sânge, în timp ce suplimentele de usturoi reduc colesterolul total cu până la 29,8 mg/dL.

Mai mult, un studiu efectuat pe 70 de persoane cu diabet a descoperit că ghimbirul poate ajuta la reducerea colesterolului atunci când este luat la 1600 mg pe zi timp de 12 săptămâni, a explicat Dr Mason.

Ea a adăugat: „Un studiu controlat randomizat pe 30 de persoane cu diabet a arătat că merișorul ar putea îmbunătăți, de asemenea, profilurile lipidice, în timp ce un alt studiu a arătat că fructele de merișor (9 grame pe zi) ar putea reduce colesterolul rău.”

Când vine vorba de ginseng, cercetările, publicate în Jurnalul de Etnofarmacologie, au descoperit că substanța botanică ar putea reduce atât nivelul colesterolului total, cât și cel rău.

Pe baza tuturor acestor constatări, nutriționistul a recomandat încorporarea acestor cinci plante într-o dietă sănătoasă, fie ca alimente, fie ca suplimente.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel