Sari la conținut

Nutriționist român: „Coaja de pâine conține compuși cancerigeni”

Nutriționistul Cristian Mărgărit a întocmit, pe blogul său, o listă cu cinci motive importante pentru care ar trebui să excludem pâinea din alimentație.

1. Cerealele nu sunt hrana potrivita pentru specia umana. Mancand paine pierdem nutrienti valorosi care ar putea veni din alimente mult mai sanatoase. Da, pasarile sunt adaptate pentru hrana cu aceste seminte.

2. Painea nu este paine: aditivii si metodele de fabricatie fac din produsele moderne adevarate rezervoare de chimicale toxice. Coaja de paine contine compusi cancerigeni. Grasimile adaugate sunt afectate grav de procesul de coacere, in special cele de tip PUFA/ omega 3, foarte sensibile la caldura si oxidare.

3. Painea degradeaza sanatatea fizica. De la boli autoimune (lectinele, glutenul) pana la obezitate, bulimie, diabet si boli cardiovasculare, painea e un factor important. Continuarea pe cristianmargarit.ro. 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel