Sari la conținut

Nutriționist: STOP dietelor! Gândește-te la ce poți adăuga, nu la ce să scoți!

rosii
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Prea multe roșii ar putea fi problematice pentru boala cronică de rinichi

Din cuprinsul articolului

Dietele nu funcționează în mod corespunzător pentru toată lumea. De fapt, acestea pot afecta în mod substanțial organismul, provocând carențe și alte afecțiuni din cauza limitării aportului de nutrienți esențiali. Iată de ce să pui stop dietelor și care sunt principiile sănătoase după care să te ghidezi atunci când vrei să slăbești!

În mod ideal, un program pentru slăbit ar trebui să fie adaptat nevoilor individuale ale organismului. Cu ajutorul unui specialist vei reuși să pierzi în greutate în mod sănătos, fără a pune în pericol alimentarea potrivită a organismului cu vitamine, minerale și nutrienți.

Iată care sunt argumentele contra dietelor de slăbit și, în schimb, ce principii este indicat să urmezi atunci când vrei să pierzi în greutate, fără să apelezi la un program definit.

De ce să pui stop dietelor?

Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie de ce nu este o idee bună să ții o dietă pentru slăbit și, de asemenea, ce trebuie să faci pentru a pierde în greutate în mod sănătos.

STOP DIETELOR

Vedem zilnic anunțuri și reclame cu o dietă sau alta, peste tot, dar sunt sigură că ești înțeleaptă și nu te îndrăgostești de ele, nu-i așa ??  Știm cu toții că dietele rapide nu sunt niciodată sustenabile pe termen lung. Oricare ar fi ele. Însă, dacă totuși nu reușești să le faci față și te tentează, iată 4 principii de bază după care să te ghidezi!

secretele postului intermitent

GÂNDEȘTE-TE LA CE POȚI ADĂUGA, NU LA CE SĂ SCOȚI 

A fi mai conștientă de ceea ce mănânci și a evita o dietă restrictivă se reduce la educație alimentară, astfel încât să poți face alegeri în cunoștință de cauză. Lucruri precum sănătatea intestinală bună, alimentația atentă și echilibrată care include toate grupurile de alimente te pot ajuta să faci alegeri mai bune.

FARFURII ECHILIBRATE PLINE DE CULOARE

Gândește-te unde găsești carbohidrați sănătoși, unde sunt proteinele și unde este culoarea? O varietate de legume nu îți oferă doar fibre pentru intestin, ci obții un număr de micronutrienți. Ai nevoie de o porție mică de grăsimi sănătoase pentru a ajuta la absorbția vitaminelor liposolubile din legume. Deci, totul din farfurie, dacă este echilibrat, funcționează bine împreună!

FĂ-ȚI PROPRIILE GUSTĂRI

Combină o mână de nuci cu fructe uscate pentru a face o gustarea sănătoasă. Acestea îți vor oferi proteine ​​vegetale, grăsimi sănătoase și fibre. De asemenea, conțin vitamine și minerale, inclusiv magneziu și fier, care contribuie la reducerea oboselii!

URMEAZĂ PRINCIPII SĂNĂTOASE, NU REGULI

Dacă regulile sunt încălcate, oamenii tind să se simtă vinovați, așa că spun principii. Cele patru „R-uri” ale mele sunt:

  1. „Respectă-ți corpul”, – înseamnă să-ți amintești să-ți hrănești corpul și dacă îl tratezi corect, te va îngriji în schimb.
  2. „Reumple-ți corpul” – înseamnă să mănânci regulat și să nu sari peste mesele principale din zi.
  3. „Rehidratează” – aproximativ 60% din corpul nostru este apă, așa că continuă să o completezi.
  4. „Recuperează” – rebuie să fim activi și să ne odihnim. Există atât de multe legături între stres și starea de sănătate precară”, scrie Patricia Rusu pe o rețea de socializare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel