Sari la conținut

O actriță de 30 de ani a murit după ce un cadru medical i-a spus că simptomele sunt doar în mintea ei. A diagnosticat-o cu anxietate deși avea embolie pulmonară

Sursă foto: BBC
Emily Chesterton a murit din cauza unui diagnostic greșit

O tânără actriță din Marea Britanie și-a pierdut viața la doar 30 de ani, din cauza unui diagnostic greșit pus de un cadru medical. Aceasta a căutat ajutor medical de două ori, confruntându-se cu dificultăți de respirație și dureri în gambă. În ciuda îngrijorărilor sale și a simptomelor evidente tinerei i s-a spus că suferă de anxietate și că simptomele sunt doar în mintea ei. 

Emily Chesterton, o tânără actriță din UK, s-a stins din viață la doar 30 de ani, în urma unui stop cardiac. Aceasta a mers de două ori la medic, pentru că se confrunta cu dificultăți de respirație și dureri de gambe. Emily a crezut că a mers la un specialist, dar cel care a consultat-o era, de fapt, un asistent medical fără nicio calificare, porivit People.com.

La doar câteva săptămâni după împlinirea vârstei de 30 de ani, Emily Chesterton – originară din Manchester, dar care locuia la Londra pentru a-și urma cariera de actriță – a sunat la cabinetul medicului pentru a-și face o programare. Se plângea de dureri în mușchii gambelor, care deveniseră rigizi.

În timpul primei vizite, i s-a prescris paracetamol pentru a trata durerile ușoare. Cu toate acestea, simptomele ei s-au înrăutățit, iar mama lui Emily, Marion Chesterton, a declarat pentru BBC: „Avea dificultăți de respirație, era amețită și avea dificultăți de mers.”

A murit din cauza unui diagnostic greșit

Marion a spus că Emily a ajuns ulterior la o a doua programare și un asistent medical a diagnosticat-o cu „o întindere musculară, COVID de lungă durată și anxietate.” Cu toate acestea, a menționat că fiica sa nu a fost niciodată examinată în timpul consultației.

Ulterior s-a descoperit că durerea lui Emily era cauzată de un cheag de sânge în piciorul stâng, ceea ce i-a provocat moartea din cauza unei embolii pulmonare – o afecțiune gravă în care una sau mai multe artere sunt blocate de un cheag de sânge.

În timpul ambelor vizite la medic, Emily a fost văzută și tratată de către un asistent medical. Pe o pagină GoFundMe, tatăl lui Emily, Brendan Chesterton, a spus că fiica sa credea că e evaluată de un medic și nu de un asistent medical, care, potrivit lui, „a eșuat în ambele ocazii să observe că durerea lui Emily de picior era de fapt un cheag de sânge care, în cele din urmă, s-a deplasat la plămâni.”

Potrivit lui Brendan, în raportul medicului legist era menționat că: „Trebuia să fie trimisă imediat la o unitate de urgență a spitalului. Dacă ar s-ar fi întmplat acest lucru în oricare dintre cele două ocazii, probabilitatea este că ar fi fost tratată pentru embolie pulmonară și ar fi supraviețuit.”

Acum, în onoarea fiicei lor, Marion și Brendan sprijină un nou ghid emis de Asociația Medicală Britanică – „Safe Scope of Practice for Medical Associate Professionals” – care afirmă că asistenții medicali „nu trebuie să ia decizii de gestionare independentă pentru pacienți și nici să fie responsabili pentru evaluările inițiale ale pacienților și diagnostic.”

În timp ce vorbeau la un eveniment pentru lansarea noului ghid, părinții lui Emily au spus că fiica lor ar fi „100%” în continuare în viață dacă acesta ar fi fost în vigoare înainte de moartea ei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel