Categories: Ştiri sănătate

O adolescentă din Focșani a murit în brațele mamei sale după ce a primit 3 diagnostice diferite în 4 zile

O tânără, în vârstă de 15 ani, din Focșani a decedat în brațele mamei sale. Adolescenta a primit trei diagnostice în patru zile. Familia e hotărâtă să depună plângere la poliţie şi la Colegiul Medicilor pentru a afla de ce a murit copilul lor şi, mai ales, dacă putea fi salvat.

Într-o zi Biancăi i s-a făcut rău la școală. Ea avea dureri mari de cap și vomita. Imediat și-a sunat mama plângând și i-a zis să o ducă la medic. Cele două au ajuns la spitalul Sf. Pantelimon din Focşani. Medicul de gardă i-ar fi pus diagnosticul de cefalee şi hipocalcemie, i-a dat o reţetă şi a trimis-o acasă.
„Are un început de viroză, exact așa s-a exprimat. Pentru prima vizită, cred că nu-i normal, pe ce baza pui un diagnostic? Măcar o analiză.”, a completat mama fetei.

Unchiul victimei, Bălănici Nicușor, este și el revoltat: „Să trimiţi un pacient acasă, în loc să-l internezi, să-i faci nişte investigaţii, îl iei şi îl trimiţi acasă că se preface…”.

„După ce a fost consultată de medicul de gardă diagnosticul a fost de cefalee şi hipocalcemie. Pentru că nu prezenta alte semne clinice care să ridice semne de întrebare, fata a plecat acasă cu reţetă de antialgice şi suplimente de calciu.”, a declarat Alina Cosma, reprezentant al Spitalului Județean Focșani, potrivit stirilekanald. 

Bianca a continuat să se simtă tot mai rău, așa că părinții i-au chemat ambulanța acasă. Medicul i-a administrat un calmant, iar după câteva ore adolescenta şi-a mai revenit. N-a vrut să meargă din nou la spital. A doua zi, duminică, n-a avut însă încotro. Avea dureri insuportabile.

„ Diagnosticul la internare dat de medicul de gardă a fost de anemie clinică şi tulburări de coagulare în observaţie. În urma investigațiilor medicale, a reieşit o trombocitoză severă, iar medicul a bănuit un debut brusc de leucemie sau de o boală hematologică.”, a adăugat Alina Cosma de la Spitalul Județean Focșani.

„A fost răcită vreo trei zile și i-a curs nasul. A fost un copil sănătos.”, a mărturisit bunica fetei, Bălănici Ecaterina.

Cadrele medicale au decis transferul la Spitalul de Copii din Iaşi. Aici i s-au făcut alte analize şi investigaţii.

„A fost compensată anemia și sigur deficitul trombocitar. Acesta este și diagnosticul de anemie severă și trombocitopenie.”, a afirmat Solange Tamara Roșu, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Iaşi.

Familia cere dreptate după moartea Biancăi

Părinții tinerei nu înțeleg cum a putut să moară Bianca deși era un copil sănătos.

„Ea a intrat la reanimare, s-a agravat așa, a făcut o criză, nu își mai găsea locul și apoi voia să vorbească cu mine și se bâlbâia.”, a completat mama fetei, Daniela Medeteanu.

A primit transfuzii de sânge, însă inima i-a cedat. A intrat în stop cardio-respirator. S-a stins din viaţă, în braţele mamei.

Daniela Medeteanu, mama tinerei: „Toată noaptea am stat lângă ea, cu mâna în mâna ei. O infecție atât de mare încât părea că i-ar fi fost pus ceva. Mereu mă întrebau dacă a mers la vreo petrecere undeva, numai că copilul meu nu mergea nicăieri.”

Familia e hotărâtă să depună plângeri la Poliţie şi la Colegiul Medicilor.

„Să plătească fiecare.”, a încheiat unchiul Biancăi.

„În ziua de azi mori cu banii in buzunar, nu se mai uita doctorii la tine.”, spune bunica îndurerată.

La necropsie s a descoperit că fata a murit în urma unui stop cardio-respirator, enterocolită hemoragică, trombocitopenie, dar şi în urma infecţiei cu coronavirus. Fata însă nu avea niciun test Covid.

Recent Posts

Când se pot spăla rufele după Paște? Principalele reguli din Săptămâna Luminată

Săptămâna Luminată este perioada imediat după sărbătoarea Paștelui, cunoscută și sub numele de Octava Paștelui…

32 de minute ago

Avionul SMURD a aterizat la București. Florin Piersic transferat la Matei Balj

Avionul SMURD a aterizat la București. Florin Piersic transferat la Matei Balj. In această după-amiază…

10 ore ago

HOROSCOP cu Camelia Pătrăşcanu. Un „tren planetar” va lovi mai multe ZODII în zilele următoare

Astrologul Camelia Pătrășcanu a făcut previziunile astrale pentru perioada următoare. Multe zodii sunt influenţate de…

10 ore ago

Decizia luată de medicii din România în legatură cu Florin Piersic

Decizia luată de medicii din România în legatură cu Florin Piersic. Apar noi informații cu…

10 ore ago

Când și cum poți să retragi banii din Pilonul 2 de pensie

Pilonul 2 de pensie reprezintă una dintre cele trei componente ale sistemului de pensii din…

11 ore ago

Citeste si: