Sari la conținut

O băutură delicioasă ajută la prevenirea demenţei

Datorită conţinutului de flvonoizi, această băutură îmbunătăţeşte functiile cerebrale şi previne demenţa prin favorizarea circulaţiei sanguine de la nivelul creierului.

Cercetătorii de la Universitatea Harvard susţin că doar cu două ceşti de ciocolată caldă pe zi, bătrânii îşi pot menţine creierul în formă şi pot preveni apariţia demenţei.

Cea mai întâlnită formă de demenţă este Alzheimerul şi principalele simptome includ pierderea memoriei şi degradarea funcţiilor cognitive.

În cadrul studiului, 60 de persoane cu vârste de 73 de ani au băut două ceşti de ciocolată caldă pe zi, timp de o lună. Niciunul dintre participanţii la studiu nu aveau demenţă, însă 18 dintre ei aveau un probleme cu circulaţia sanguină de la nivelul creierului.

Citeste si:

După terminarea experimentului, fluxul de sânge al celor 18 subiecţi a crescut cu 8 procente şi datorită acestui lucru li s-a îmbunătăţit şi memoria.

În cazul celorlaţi participanţi la studiu însă, nu s-a observat nicio modificare.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.