marți, iunie 6, 2023

Rachel Mine este actriță americană. A ajuns pentru prima oară pentru portretizarea ei de Michelle Bauer în telenovela Guiding Light. Și-a făcut debutul în film în Alice lui Woody Allen. Miner a avut o carieră de succes până când, în 2010, a fost diagnosticată cu scleroză multiplă, o boală neurologică care i-a schimbat destinul.

O boală extrem de grea a schimbat destinul unei celebre actrițe. Cum se luptă zi de zi cu o afecțiune care ar putea fi fatală

Scleroza Multipla este cea mai invalidanta boala a adultului tânar. Aproximativ 2,3 milioane de oameni sufera de scleroza multipla la nivel mondial. Este o boala progresiva a sistemului nervos central, pentru care nu exista vindecare. Afecteaza mai mult femeile decât bărbații, intr-o proportie de trei la doi

Te-ar mai interesa: Slăbește cu dieta Uglov 5 kilograme în 10 zile! Di...

Într-un interviu pentru Health Digest, actrița Rachel Miner a vorbit despre afecțiunea de care suferă.

„Începeam să-mi pierd senzația în extremități și aveam din ce în ce mai multe probleme motorii. M-am gândit că poate este un disc care presează un nerv. Dar nu s-a remediat și, în cele din urmă, am mers la medic specialist. O examinare RMN a stabilit diagnosticul, potrivit healthdigest.com.

Oh, am fost diagnosticat cu SM la aproximativ o săptămână după ce am împlinit 30 de ani. Unul dintre cele mai ciudate simptome pe care le-am avut a fost că, mușchii nu mă mai ascultau. Mai ales extremitățile. De câte ori purtam șlapi, zburau. Pantofi îmi ieșeau din picioare și nu mi-am putut da seama de ce, dar, de fapt, pierdeam acei mușchi care țin șlapii în poziție. Pantofii au devenit una dintre primele mele probleme, dar nu mi-am dat seama că era un simptom. … Deci este uimitor”, a declarat actrița.

Te-ar mai interesa: Ce este cancerul rectal și cum se diferențiază de ...


Cum a influențat faptul că aveți SM cariera de actor?

„Ei bine, a influențat foarte mult. Pentru mine, de asemenea, a fost greu. Nevoia mea de a-mi procesa boala, de a reflecta și modul în care asta a influențat relația mea cu ceilalți. A fost un factor dificil pentru mine. Lucrurile nu mai funcționau normal la serviciu, pe platoul de filmare…”

Amintim că și alte celebrități care au fost diagnosticate cu această boală.

Christina Applegate

Te-ar mai interesa: Avertismentul experților: Cea mai mortală boală in...

În august, Applegate a scris pe Twitter: „Bună prieteni. În urmă cu câteva luni am fost diagnosticată cu SM. A fost o călătorie ciudată. Dar am fost atât de susținută de oamenii pe care îi cunosc și care au această afecțiune”. Applegate a continuat să recunoască faptul că drumul ei a fost dificil până acum. „Dar, după cum știm cu toții, drumul continuă. Cu excepția cazului în care un nenorocit îl blochează”, a continuat ea.

Te-ar mai interesa: Horoscop 6 iunie. Se anunță o sumă mare și neaștep...

Selma Blair

Deși Selma Blair s-a dedicat meseriei de actriță, asta nu înseamnă că nu are și alte pasiuni în viața ei. Unul dintre obiectivele ei personale a fost să învețe să călărească un cal, deoarece „întotdeauna și-a dorit să fie o călăreață grozavă” (via People). Dar imediat ce și-a cumpărat calul, Mr. Nibbles, și-a dat seama că ceva nu era în regulă cu corpul ei.

Te-ar mai interesa: Predicții Cristina Demetrescu: România, transformă...

„Nu-mi simțeam fundul sau piciorul stâng pe calul meu”, își amintește ea, potrivit People. La început, Blair a presupus că simțea doar durerile normale ale îmbătrânirii. Dar nu a trecut mult timp până când a fost diagnosticată cu scleroză multiplă și, după cum a explicat ea, „a devenit prea mare”. În anii care au urmat, simptomele lui Blair s-au înrăutățit până în punctul în care nu-și mai putea folosi piciorul stâng la fel de bine ca înainte și avea probleme de comunicare verbală

Teri Garr

Imaginează-ți că de ziua ta de naștere, dintr-o dată, apar simptome misterioase. Și mai îngrijorător este faptul că acestea continuă să iasă la suprafață la câteva luni. Căutând răspunsuri, mergeți la mai mulți medici, dar indiferent ce vă spun, simptomele continuă să revină și să vă perturbe viața. Cu asta a trăit actrița Teri Garr timp de aproape două decenii înainte de a fi în sfârșit diagnosticată cu scleroză multiplă, potrivit Everyday Health.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private