vineri, august 19, 2022

În prezent, multe boli care făceau nenumărate victime acum zeci de ani au un tratament eficient. Deși medicina a evoluat, anumite afecțiuni încă pot fi periculoase pentru organism și pot pune în pericol viața oamenilor. 

Pneumonia este o astfel de afecțiune. Pneumonia apare ca urmare a unei infecții bacteriene, virale sau fungice și este caracterizată prin inflamarea săculeților de aer de la nivelul unuia sau ambilor plămâni, sau inflamarea interstițiului pulmonar.

Te-ar mai interesa: Planta care vindecă afecțiunile pancresului și aju...

Deși este tratabilă, aproximativ 4 milioane de oameni își pierd viața din cauza acestei boli, anual.

De asemenea, peste 450 de milioane de persoane se confruntă cu această boală în fiecare an.

Pneumonia, o boală care încă face victime

Astăzi este marcată la nivel mondial Ziua de luptă împotriva pneumoniei, o boală tratabilă, dar care face încă victime.

În lume sunt afectate anual 450 de milioane de persoane, iar numărul de decese depăşeşte 4 milioane.

Medicii pneumologi din judeţul Sălaj atrag atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă această afecţiune şi complicaţiile existente, mai ales în actualul context pandemic. Netratată, pneumonia poate cauza decesul.

Te-ar mai interesa: Imagine șocantă postată de Viorica de la Clejani ...

„Scopul principal al marcării acestei zile este de a conştientiza gravitatea acestei boli şi impactul ei asupra societăţii. Pneumonia este o formă acută de infecţie respiratorie, care afectează plămânii şi poate reprezenta o cauză de mortalitate la orice categorie de vârstă şi de aceea este foarte important de a fi prevenită şi tratată corect”, a declarat Amalia Găvriluţ, medic primar pneumolog, potrivit RRA.

Te-ar mai interesa: Monica Pop, revoltată: Unii medici „jefuiesc...

Cei mai vulnerabili sunt copiii şi pacienţii cu boli cronice

„Categoriile de risc sunt copiii şi vârstnicii, dar şi persoanele cu boli cronice asociate ori cu imunitate redusă.

Printre măsurile de prevenţie generală recomandate sunt alăptarea cât mai mult posibil a copiilor după naştere, alimentaţia corectă ulterioară, un stil de viaţă sănătos, cu mişcare în aer nepoluat, reducerea poluării din locuinţe şi evitarea poluării pe cât posibil în exterior, vaccinarea respiratorie, antigripală, antipneumococică şi contra Haemophilus influenzae şi spălarea frecventă a mâinilor, iar, dacă în ciuda a tuturor acestor măsuri ajungem să facem boala, tratamentul corect este esenţial în ambulator sau în spital, în funcţie de severitate”, a adăugat medicul.

Te-ar mai interesa: Un asteroid imens se îndreaptă cu viteză spre Pămâ...

Anual, în România cele mai multe cazuri de pneumonie sunt înregistrate în comunităţile vulenerabile.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private