sâmbătă, mai 21, 2022

Momente fără precedent pentru una dintre cele mai îndrăgite cântărețe din România. Deși a încercat să evite momentul cât de mult a putut, în final, aceasta a primit o veste cumplită, fiind diagnosticată cu o afecțiune întâlnită frecvent la femeile care au născut.

Andreea Bănică a vorbit deschis despre ce i se întâmplă. Artista a fost diagnosticată cu diastaza abdominală, o afecțiune întâlnită frecvent la femeile care au născut.

Te-ar mai interesa: Ochii albaștri nu sunt chiar albaștri. Informația ...

Aceasta constă în separarea parțială sau completă a mușchilor drepți abdominal, de la capul sternului până la ombilic, pe linia mediană a abdomenului. Separarea mușchilor drepți abdominali apare oricând în a doua jumătate a sarcinii, dar devine cu adevărat o problemă după naștere.

Sarcinile multiple, mai ales dacă între nu s-a remediat problema, cele gemelare, vârsta de peste 35 ani a mamei sau greutatea mare a copilului sunt câteva din cauzele favorizante ale diastazei abdominale.

O cântăreață cunoscută din România, diagnosticată cu o boală cumplită: O umflătură în partea de jos a abdomenului

„Am remarcat că în urma efortului pe care îl depun, în urma dietelor pe care le țin și a mâncatului sănătos, a sportului nu se rezolvă problema abdomenului.

Te-ar mai interesa: „Este cel mai mare focar văzut vreodată în Europa”...

Și mai tot timpul mă simțeam umflată. Și mă simt și acum, și balonată. E o mică umflătură în partea de jos a abdomenului ceea ce este deranjant pentru mine făcând atâta efort pentru a arăta cât mai bine. Mi s-a părut dubios și atunci am consultat un doctor.

Medicul mi-a dat o recomandare pentru a face o ecografie de părți moi, iar în urma acesteia a rezultat această diastază. Nu este una mare, este una micuță, însă este deranjantă pentru mine. Nu-mi place să văd acea umflătură acolo, în permanență și dacă beau apă.

Te-ar mai interesa: Lupta cu cancerul. Ce trebuie să știe românii desp...

Fiind o diastază mică nu o să recurg la operație prea curând, a povestit cântăreața pe pagina de Instagram.

Tratamente care pot ameliora această problemă

Experții în sănătate spun că pe lângă intervențiile chirurgicale, există și alte tratamente care pot ameliora această problemă, printre care se numără kinetoterapia sau electroterapia.

În urmă cu câteva săptămâni, cântăreața se plângea că nu mai poate simți mirosurile. Ea spune că după ce a intrat într-o parfumerie, nu a simți niciun miros. La scurt timp,  i s-a făcut rău.

Te-ar mai interesa: Acest produs pentru bebeluși te ajută să scapi de ...

„Mi se întâmplă ceva dubios. Sunt mega tristă. Nu mai suport parfumurile, mirosurile. Am intrat acum într-un magazin de cosmetice și am ieșit subit.

Nu știu ce se întâmplă și cum pot remedia această problemă. Mi se face rău subit. Dacă aveți vreo idee despre ceea ce pățesc, vă rog să îmi spuneți ce se întâmplă. Nu mai pot să mă dau cu parfum, cu creme cu parfum, nimic”, a explicat Andreea Bănică în mediul online.

Te-ar mai interesa: Tratament personalizat pentru pacienții oncologici...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private