Sari la conținut

O celebră actriță din România vrea să se călugărească: Această decizie nu este un titlu de glorie

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Aceasta a mărturisit că experiențele de viață au apropiat-o enorm de mult de Dumnezeu și că din acest motiv s-a înscris la Facultatea de Teologie. 

Este vorba de îndrăgita actriţă Magda Catone, fosta soție a actorului Șerban Ionescu, care s-a stins din viaţa în urma complicaţiilor bolii Lyme. În vârstă de 65 de ani, actriţa a anunţat că este dispusă să renunțe complet la scenă și să se retragă la mănăstire ca să devină călugăriţă.

foto: captură video

„Nu este doar o apucătură faptul că m-am apucat de Teologie, este o preocupare sănătoasă, zic eu. Mai ales că vine și cu vârsta, dar îți recomand să te apleci și tu asupra unui subiect de felul ăsta, pentru că vei afla multe lucruri care o să te uimească și o să te și bucure.

Da, m-am gândit să mă retrag la mănăstire, să mă călugăresc, mi se pare un lucru foarte bun, recomand și altora. Nu e exclus peste câțiva ani să mă găsești acolo, să vii să-mi iei un interviu, cred că o să-ți fie mai greu. Adică e un protocol care nu o să îți permită așa ușor cum o facem aici.

Sunt mulți care s-au călugărit, dar ăsta nu este un titlu de glorie. Nici nu prea se vorbește despre asta, cu cât ești mai smerit și mai aproape de faptele astea, nu le pomenești. Dar e bine să le mărturisești și eu asta fac”, a declarat Magda Catone pentru Cancan.ro.

Carieră de peste 40 de ani

Actriţa are o carieră de peste 40 de ani și continuă să fie pe scenă și să filmeze pentru seriale TV. Reclama la detergent a făcut-o să fie și mai cunoscută și nu regretă că a acceptat contractul.

„Pozitiv, în toate. Tot ce fac eu e croit să fie pozitiv. Dacă unii citesc și pe minus, e păcatul lor, așa că trebuie să luăm ce-i bun în viață”, a mărturisit actrița pentru sursa citată.

Magda Catone a subliniat că această decizie nu este un „titlu de glorie” și a menționat modestia ca o valoare esențială în acest proces.

Ea a încurajat pe toți cei interesați să citească despre viața Părintelui Valerian, fostul mare actor Dragoș Pâslaru, un renumit călugăr care a lucrat pentru a oferi un loc de rugăciune pentru artiști, într-o mănăstire dedicată Sfântului Mucenic Filimon, ocrotitorul făcătorilor de spectacole.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel