Sari la conținut

O călugăriță și un călugăr s-au întâlnit, s-au îndrăgostit și s-au căsătorit. Poveste adevărată

O călugăriță și un călugăr s-au întâlnit, s-au îndrăgostit și s-au căsătorit. Poveste adevărată.

O scurtă atingere a mâinii! De atât a fost nevoie pentru ca o călugăriță care a stat în mănăstire 24 de ani să-și dea seama că viața sa se va schimba pentru totdeuna.

Sora Mary Elizabeth, în vârstă de 50 de ani, născută Lisa Tinkler, trăia ca călugăriță de la vârsta de 19 ani într-o mănăstire din Preston, Lancashire, aparținând ordinului religios romano-catolic carmelit. L-a cunoscut pe fraile Robert, un călugăr carmelit din Oxford, în 2015, la mănăstirea ei și s-a îndrăgostit cu un mic gest.

 

Priora ordinului o dusese pe călugăriță să-l întâlnească pe călugărul Robert, care era în vizită de la o prioră din Oxford, pentru a vedea dacă voia ceva de mâncare. Însă superiorul surorii Mary Elizabeth a fost chemat să ia un telefon, așa că cei doi au rămas singuri.

Nun and monk in the UK fall in love and get married - TVMnews.mt

O călugăriță și un călugăr s-au întâlnit, s-au îndrăgostit și s-au căsătorit. Poveste adevărată.

„A fost prima dată când am fost împreună într-o cameră. Ne-am așezat la o masă în timp ce el mânca, iar priora nu s-a întors așa că a trebuit să-i dau drumul”, a povestit călugărița pentru BBC

Sora Mary Elizabeth dusese o viață devotată, austeră și în mare parte tăcută ca călugăriță, petrecându-și majoritatea zilelor în „chilia” ei. Când l-a lăsat pe Robert să iasă pe uşă, i-a periat mâneca şi a spus că a simţit o zguduire.

Pur și simplu am simțit o chimie acolo, ceva, și am fost puțin jenat. Și m-am gândit, Doamne, a simțit și el asta. Și când l-am lăsat să iasă pe ușă, a fost destul de ciudat.”

După o săptămână, Robert i-a trimis o scrisoare în care o întrebă dacă se va căsători cu el după ce a părăsit ordinul. Știau puțin unul despre celălalt, iar Mary Elizabeth știa doar de ceea ce a menționat despre viața lui în timp ce predica.

„Am fost puțin șocată. Am purtat un voal, așa că nici măcar nu mi-a văzut culoarea părului. Nu știa nimic despre mine cu adevărat, nimic despre educația mea. Nici măcar nu știa numele meu lumesc”, își amintește ea.

The nun and the monk who fell in love and married - BBC News

Făcându-și curaj, Lisa și-a dezvăluit dragostea pentru călugăr priorei care a rămas șocată.

„Prioreasa a fost puțin tăioasă cu mine, așa că mi-am pus pantalonii și o periuță de dinți într-o pungă și am ieșit și nu m-am mai întors niciodată ca sora Mary Elizabeth”, a spus Lisa.

Tranziția a fost cu adevărat grea pentru cei doi, care s-a întâlnit ulterior într-un pub. Au fost devastați și au citit o carte despre călugărițele care au părăsit mănăstirea din mai multe motive.

Poveștile erau atât de asemănătoare încât au început să plângă. După ce s-au dedicat slujirii lui Dumnezeu, Lisa s-a îndrăgostit de Robert, iar cuplul nu regretă decizia lor.

Ei sunt căsătoriți și locuiesc într-o casă din satul Hutton Rudby din North Yorkshire. Lisa a găsit de lucru ca capelan de spital, iar Robert a fost acceptat în Biserica Angliei și a fost numit vicar al bisericii locale. 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel