miercuri, septembrie 28, 2022

O clientă a rămas șocată la un fast-food renumit din București. Femeia a filmat carnea expusă în vitrină pentru vânzare… unde viermii colcăiau.

În urma filmării, polițiștii din Sectorul 2, împreună cu reprezentanții ANPC, au mers astăzi în control la un cunoscut fast-food.

Carne cu viermi la un fast-food din București. „Îmi pare rău că nu am filmat mai mult inclusiv personalul, dar șocul a fost mult prea mare și am plecat in secunda doi.”, a scris clienta, care a publicat filmarea pe rețelele de socializare.

Te-ar mai interesa: A apărut toată filmarea cu bătaia dintre Anamaria ...

Potrivit Antena 3, Protecția Consumatorului s-a sesizat și a mers astăzi în control, împreună cu agenții de poliție.

În urma controlului, fast-food-ul din zona Baicului a fost amendat cu 19.000 de lei și au fost retrase de la consum 187.7 kg de carne/produse din carne/produse alimentare perisabile.

În plus, a fost oprită temporar prestarea de servicii, până la remedierea deficiențelor.

@cristina_harjaÎmi pare rău că nu am filmat mai mult inclusiv personalul, dar șocul a fost mult prea mare și am plecat in secunda doi♬ sunet original – Cristina Harja


Ce se întâmplă dacă mănânci carne cu viermi?

Potrivit Medline Plus, trichineloza este o boală parazitară cauzată de consumul de carne insuficient gătită care conține chisturi (larve sau viermi imaturi) de Trichinella spiralis.

Acest parazit poate fi găsit în carnea animalelor precum porci, urși, morse, vulpi, șobolani, cai și lei.

Te-ar mai interesa: Cum arată soția lui Mihai Șora. E cu aproape 60 de...

Animalele sălbatice, în special carnivore (mâncătorii de carne) sau omnivore (atât cei care mănâncă carne, cât și plante) ar trebui să fie considerate o sursă potențială a bolii nematode.

Animalele domestice crescute special pentru consumul de carne, conform ghidurilor și inspecțiilor guvernamentale USDA, pot fi considerate sigure. Din acest motiv, cazurile de trichineloză sunt rare în Statele Unite, dar este o infecție comună la nivel mondial.

Te-ar mai interesa: O tânără de 22 ani s-a sinucis din cauza bolii Lym...

Când o persoană mănâncă carne de la un animal infectat, chisturile Trichinella eclozează în intestine și devin viermi rotunzi adulți. Nematozii produc alți viermi care migrează prin peretele intestinal în fluxul sanguin.

Viermii invadează țesuturile musculare, inclusiv inima și diafragma (mușchiul respirator de sub plămâni). Ele pot afecta, de asemenea, plămânii și creierul. Chisturile rămân în viață ani de zile.

Te-ar mai interesa: Te balonezi excesiv? Mărirea splinei, a ficatului,...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private