Sari la conținut

O durere în piept ar trebui să te trimită de urgenţă la medic

O durere în piept apărută ca din senin sau o senzaţie de strivire la nivelul toracelui nu trebuie niciodată ignorată.

Această durere poate avea mai multe cauze. Nu toate sunt grave, dar ele pot fi semnul unor afecţiuni cardiace, care nu sunt deloc de neglijat: boli respiratorii, problemele digestive etc.

Durerea poată să apară şi la copii, dar nu este cauzată, de obicei, de un atac de cord, ci poate apărea, de pildă, în cazul unei afecţiuni cardiace congenitale sau al unui defect din naştere.

Durerea toracică mai poate fi cauzată şi de infecţii, inflamaţii, traumatisme, cancer şi alte afecţiuni. Atunci când durerea apărute concomitent cu  scurtarea respiraţiei (dispnee) după o lungă perioadă de inactivitate poate fi un semn de embolism pulmonar, situaţie în care viaţa ne este grav pusă în pericol.

Citeste si:

Durerea toracică poate fi însoţită de simptome digestive, precum dureri abdominale, dificultate la deglutiţie (înghiţire), durere în gât, senzaţie de nod în gât, regurgitaţie greaţă şi vărsături, dar şi de altele precum anxietate, senzaţie de teamă sau panică, stres, transpiraţii la nivelul palmelor.

Dacă durerea din piept este însoţită de febră, atunci, foarte probabil ca aceasta să fie produsă de o infecţie, iar dacă iradiază de la nivelul gâtului, spatelui sau în zona abdominală către torace simptomele pot sugera o afecţiune a tractului digestiv.

Cauza acestor semne şi simptome trebuie stabilită întotdeauna prin analize (de exemplu scăderea nivelului de oxigen sau creşterea nivelului de dioxid de carbon din sânge) pentru a evita orice potenţial risc.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.