miercuri, august 10, 2022

Cercetătorii germani au declarat miercuri că, pe baza cercetărilor de laborator,  au descoperit cauza evenimentelor rare, dar grave de coagulare a sângelui, în rândul unor persoane care au primit vaccinuri COVID-19 produse de AstraZeneca Plc (AZN.L) și Johnson & Johnson (JNJ .N), conform Reuters.

Cercetătorii, într-un studiu neexaminat încă de experți, au declarat că vaccinurile COVID-19 care utilizează vectori de adenovirus – virușii reci utilizați pentru livrarea materialului vaccinal – trimit o parte din încărcătura lor utilă în nucleul celulelor, unde unele dintre instrucțiunile pentru fabricarea proteinelor coronavirus poate fi citit greșit. Proteinele rezultate ar putea declanșa tulburări ale cheagurilor de sânge la un număr mic de destinatari, sugerează ei.

Te-ar mai interesa: HOROSCOP: Taurii sunt norocoșii zodiacului, leii s...

Oamenii de știință și autoritățile europene de reglementare a medicamentelor au căutat o explicație pentru ceea ce cauzează cheagurile rare, dar potențial mortale, însoțite de un număr scăzut de trombocite din sânge, care au determinat unele țări să oprească sau să limiteze utilizarea vaccinurilor AstraZeneca și J&J. Alți oameni de știință au sugerat teorii concurente pentru starea de coagulare.

Johnson & Johnson, într-o declarație trimisă prin e-mail către Reuters, a declarat: „Susținem cercetarea și analiza continuă a acestui eveniment rar pe măsură ce lucrăm cu experți medicali și autorități globale din domeniul sănătății. Așteptăm cu nerăbdare să revizuim și să împărtășim datele pe măsură ce acestea vor fi disponibile”. AstraZeneca a refuzat să comenteze.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, medic nutriționist: Leguma numărul ...

Reacțiile de coagulare a sângelui în rândul persoanelor vaccinate cu serul AstraZeneca au dus la amânarea și chiar scoaterea completă a acestuia din schema de vaccinare a multor state. În rândul celor vaccinați cu acest ser, aproximativ 309 din 33 de milioane de persoane au raportat cheaguri de sânge, dintre care 56 au și decedat.

Cercetătorii de la Universitatea Goethe din Frankfurt și alte site-uri au explicat în lucrarea lor că vaccinurile care utilizează o tehnologie diferită cunoscută sub numele de ARN mesager (ARNm), precum cele dezvoltate de BioNTech cu partenerul Pfizer Inc (PFE.N) și Moderna Inc (MRNA), livrează materialul genetic al proteinei vârfului coronavirusului numai fluidului găsit în interiorul celulelor, nu către nucleul celulelor.

Te-ar mai interesa: Cum să pierzi grăsimea viscerală: două exerciții c...

„Toate vaccinurile pe bază de mARN ar trebui să reprezinte produse sigure”, se spune în cercetare.

Lucrarea sugerează că producătorii de vaccinuri care utilizează vectori de adenovirus ar putea modifica secvența proteinei spike pentru a evita reacțiile neplăcute de îmbinare și pentru a spori siguranța acestor produse farmaceutice.

Coordonatorul studiului, Rolf Marschalek, consideră că există o “cale de ieșire” directă, dacă dezvoltatorii de vaccinuri pot modifica structura proteinei pentru a preveni divizarea acesteia. Acesta a menționat că J&J a luat deja legătura cu laboratorul său pentru a cere îndrumările necesare.

Te-ar mai interesa: Ai celulită? Iată cum scapi de ea cu metode simple...

 “Compania Johnson & Johnson încearcă să-și optimizeze vaccinul. Cu datele pe care le avem, putem spune companiilor farmaceutice producătoare de vaccinuri anti-Covid cum să modifice proteina spike pentru a preveni reacțiile de divizare, a adăugat Marschalek, spunând că a trimis concluziile studiului său Institutului Paul-Ehrlich, conform Financial Times.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private