Sari la conținut

O femeie a aflat că are cancer în stadiul 4 după un truc de frumusețe de pe TikTok

O femeie a aflat că are cancer în stadiul 4 după un truc de frumusețe de pe TikTok. Pentru pierderea în greutate, se tinde să se încerce literalmente totul.

Aceasta implică consumul de anumite grupe de alimente, abținerea de la anumite grupuri de alimente sau încercarea de modurile dietetice și tendințele de antrenament.

În goana după silueta pefectă, femeile nu realizează că rezultatele instantanee nu sunt nici durabile, nici sigure.

La joven estadounidense Helen Bender supo que tenía cáncer después de realizar un truco de belleza de TikTok. (Foto: @helenbender).

O femeie a aflat că are cancer în stadiul 4 după un truc de frumusețe de pe TikTok

Dar pentru Helen Bender, un agent imobiliar de 26 de ani, eforturile de a pierde rapid în greutate au dus la un diagnostic care ar putea speria pe oricine. Femeia s-a bazat pe un truc viral de frumusețe pentru a-și sculpta linia maxilarului, când a observat o umflătură sub piele care sa dovedit a fi cancer în stadiul 4.

Helen Bender slăbise rapid și era extrem de fericită. Dar s-a dovedit că era în remisie timp de cinci ani de la un diagnostic anterior de melanom, după ce a observat o aluniță pe spate.

Helen Bender, în vârstă de 26 de ani, a urmat tendința „Gua Sha”, o tehnică chinezească care presupune „răzuirea” pielii pentru a promova drenajul limfatic și a stimula circulația sângelui la nivelul feței.

În timp ce agentul imobiliar îndeplinea rutina în aprilie 2022, ea și-a dat seama că are un nod mare pe partea stângă a maxilarului. S-a dus rapid la medicul de familie și a primit vești neașteptate. O analiză a relevat că tânăra avea un tip agresiv de cancer care îi provocase 20 de tumori în tot corpul, inclusiv sistemul digestiv și plămâni.

Ce este melanomul

Pe atunci, i s-au dat șase săptămâni de trăit. În ciuda celor de mai sus, a început tratamentul cu imunoterapie și tumorile s-au redus în dimensiune. Tratamentul durează opt luni și dă deja rezultate pozitive.

„Când am observat acest nod, nu eram sigur ce era. Mă îmbolnăvesc foarte mult de răceli și alte lucruri, așa că la început am crezut că este doar un ganglion limfatic umflat”, și-a amintit Helen. „Dacă nu aș fi folosit Gua Sha, probabil că nu l-aș fi verificat. Aș fi putut să mor”, a spus femeia, potrivit Daily Mail.

Melanomul este cel mai grav tip de cancer de piele, cu tendința de a se răspândi în întregul corp. Helen Bender a explicat că  tumora din maxilarul ei a fost extrem de dureroasă, deoarece nodul a apăsat pe un nerv și a făcut dificilă înghițirea alimentelor.

Alte tumori din corpul ei, cum ar fi una de la coapsa stângă, erau la fel de mari cât pumnul ei și au început să provoace dureri musculare imense. Unele erau în intestinele ei și i-au cauzat probleme interne. Cu toate acestea, după tratament, umflarea s-a redus și tumorile ei nu mai sunt dureroase.

Care sunt simptomele melanomului

Melanomul este cea mai comună formă de cancer de piele și, de asemenea, cea mai mortală. Cel mai frecvent simptom al melanomului este apariția unei noi alunițe sau modificările uneia existente.

O regulă standard „ABCDE” poate ajuta la identificarea simptomelor cancerului de piele melanom care pot apărea oriunde pe corp:

  1. Asimetric
  2. Chenar – zdrențuit și crestat
  3. Culori – amestec de două sau mai multe culori
  4. Diametru – mai mare de 6 mm
  5. Mărire sau ridicare

La femei, este cel mai probabil să apară pe picioare; la bărbați poate apărea în spate sau trunchi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel