Sari la conținut

Cancer de piele: Simptomul care poate apărea sub braț! Atenție: poate fi trecut ușor cu vederea

Cancer de piele: Simptomul care poate apărea sub braț! Atenție: poate fi trecut ușor cu vederea.

Cancerul de piele este adesea cauzat de expunerea necontrolată la razele ultraviolete ale soarelui. Deși acest lucru poate fi gestionat bine prin aplicarea regulată de protecție solară sau prin menținerea acoperită în timpul ieșirii, uneori este posibil să nu fie atât de posibil să evitați boala.

Una dintre cele mai periculoase forme de cancer de piele este melanomul și, potrivit experților, un simptom aparent inocent al acestuia poate apărea la axile.

Cancer de piele: Simptomul care poate apărea sub braț! Atenție: poate fi trecut ușor cu vederea

Potrivit medicilor, umflăturile sub axile ar putea indica un cancer de piele și, dacă le observați chiar vag, dar pentru o perioadă prelungită de timp, se recomandă să faceți același control și tratat înainte ca cancerul să devină metastatic.

Citeste si:

La fel ca majoritatea altor tipuri de cancer, și acesta apare atunci când celulele anormale din epidermă încep să se înmulțească necontrolat.

Care sunt simptomele cancerului de piele?

Pe lângă nodulele de la axile, alte simptome ale cancerului de piele sunt:

1. Pata maronie

2. Alunițe care schimbă înfățișarea

3. Leziuni dureroase care dau mâncărime

Un bulgăre care crește în dimensiune treptat sau care nu dispare în timp este un motiv de îngrijorare. Uneori, acestea pot indica cancer de sân sau infecții ale pielii.

Cum să scazi riscul de cancer de piele?

Pentru a învinge riscul de cancer de piele, primul pas este să evitați expunerea la razele ultraviolete ale soarelui

  • purtarea de protecție solară,
  • acoperirea pielii este cât mai mult posibil,
  • să nu ieșiți afară în orele de vârf ale zilei.

Skin Cancer Foundation spune că chiar și o arsă solară cu vezicule în adolescență sau copilărie ar putea dubla riscul de melanom mai târziu.

Pe lângă aceasta, unele modificări ale dietei ar putea ajuta, de asemenea, consumul de alimente colorate, legume cu frunze verzi, fructe și acizi grași omega-3 pentru a reduce riscul de cancer de piele. Acestea blochează capacitatea soarelui de a bloca un răspuns imun.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.