Sari la conținut

O femeie a aflat, după doi ani de tratamente istovitoare, că nu a avut niciodată cancer

simptome infarct
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
semne infarct miocardic

O femeie a rămas îngrozită după ce a trăit doi ani cu un diagnostic de cancer și chiar și-a congelat ovulele în urma imunoterapiei, doar pentru a i se spune că a fost diagnosticată greșit de medici.

Megan Royle a urmat nouă cicluri de tratament după ce i s-a spus că are cancer de piele – și chiar a suferit o intervenție chirurgicală care i-a afectat fertilitatea – totul pentru nimic.

Make-up artistul de teatru, în vârstă de 33 de ani, a povestit că a fost în „șoc total” când a aflat ce s-a întâmplat. De atunci, ea a obținut despăgubiri de la Royal Marsden NHS Foundation Trust și Imperial College Healthcare NHS Foundation Trust, care găzduiește un serviciu comun de patologie folosit de Chelsea & Westminster Hospital, deoarece ambele au interpretat greșit rezultatele ei, ceea ce a dus la diagnosticarea greșită în 2019.

Eroarea a fost descoperită abia când s-a mutat în nord, în 2021, și un alt trust i-a revizuit dosarele. Megan, din Beverley, East Yorkshire, a declarat că s-a străduit să înțeleagă ce s-a întâmplat după tot ceea ce trustul i-a făcut să treacă pe baza unui diagnostic necorespunzător și că s-a simțit „complet șocată”.

Am petrecut doi ani crezând că am avut cancer

Ea a adăugat: „Nu poți să crezi cu adevărat că se poate întâmpla așa ceva și nici până în ziua de azi nu am primit o explicație despre cum și de ce s-a întâmplat. Am petrecut doi ani crezând că am avut cancer, am urmat toate tratamentele și apoi mi s-a spus că nu a existat niciun cancer.”

În 2019, ea a descoperit o aluniță în partea superioară a brațului și că aceasta crescuse în mărime, devenise mâncărime și se scorojise. Medicul ei de familie a trimis-o pentru o examinare dermatologică la Chelsea & Westminster Hospital. Medicii au efectuat o biopsie și o examinare și i-au spus lui Megan, pe atunci în vârstă de 29 de ani, că avea melanom, un tip de cancer de piele.

După ce a fost trimisă la unitatea specializată în cancer de la Spitalul Royal Marsden, biopsia sa a fost examinată și s-a confirmat din nou că este vorba de melanom. A fost supusă unei extirpări de țesut de 2 cm lățime pentru a îndepărta „cancerul”. I s-a spus că următorul tratament de imunoterapie pe care urma să îl primească ar putea avea un impact asupra fertilității sale, așa că a fost supusă unui tratament de conservare a ovulelor.

Nouă cicluri de tratament până în mai 2021

A urmat nouă cicluri de tratament până în mai 2021 și, după ce i s-a spus că nu mai există niciun semn al bolii, s-a mutat în nord, deoarece izolarea a împiedicat-o să lucreze în teatru. Când un nou trust spitalicesc i-a revizuit dosarul și scanările, s-a descoperit eroarea cu diagnosticul ei. Ea a spus: „Când medicii m-au așezat la masă și mi-au spus că a durat ceva timp până am înțeles, scrie Mirror.

„Ai crede că emoția imediată ar fi fost ușurarea, și într-un anumit sens a fost, dar aș spune că emoțiile mai mari au fost frustrarea și furia. Când mi s-a spus prima dată că am cancer și că am nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a-l îndepărta și de un tratament care ar putea avea un impact asupra fertilității mele, abordarea mea a fost pur și simplu să spun „da, să facem ceea ce trebuie să facem”.

„Nu mă gândeam să am copii la acel moment, dar să am copii a fost întotdeauna ceva ce am planificat pentru mai târziu în viață, așa că a avea ovule conservate a fost ceva ce nu am ezitat să fac. Una peste alta, mi-am revenit destul de repede, oricât de dificil ar fi fost. Cu toate acestea, când mi s-a spus doi ani mai târziu, după ce am urmat tratamentul și am trăit cu îngrijorarea, mi s-a părut greu să mi se spună că nu am avut niciodată cancer. Sincer să fiu, nu m-am simțit bine o bună perioadă de timp, oricât de ciudat ar părea.”

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: