Sari la conținut

O femeie a așteptat un an pentru a fi diagnosticată cu cancer după ce medicii nu au reușit să detecteze semnalele de alarmă

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
cercetare penală pentru neglijenţă şi abuz în serviciu

Charlie Puplett, din Yeovil, Somerset, al cărui medic de familie nu a sesizat timp de un an semnele de cancer de colon, a trebuit să fie operată de urgență.

Charlie Puplett, în vârstă de 45 de ani, a început să prezinte semne de avertizare ale cancerului de colon, inclusiv o pierdere inexplicabilă în greutate, lipsa poftei de mâncare, schimbarea obiceiurilor intestinale, abdomenul sensibil, dureri de stomac și balonare.

Potrivit NHS, astfel de simptome descriu semnele revelatoare ale cancerului de intestin.

Charlie, un controlor de gestionare a riscurilor, și-a exprimat îngrijorarea față de cabinetul medicului său de familie în mai 2019.

O investigație a Ombudsmanului parlamentar și al serviciilor de sănătate (PHSO) a constatat că simptomele ei ar fi trebuit să fie „semnale de alarmă”.

Citeste si:

Deși cabinetul de medicină de familie a efectuat mai multe teste, niciunul dintre ele nu a fost pentru cancer de colon.

Charlie a spus: „M-am tot întors la cabinet, dar m-au refuzat.

„Nu m-au ascultat deloc. Am văzut de fiecare dată un medic diferit, dintre care unul a sugerat că am avut anorexie și că eram în negare.”

În aprilie 2020, simptomele ei s-au deteriorat și mai mult, ceea ce a făcut-o să vomite sânge.

A fost diagnosticată cu cancer de colon

Charlie a chemat o ambulanță și a fost dusă la Spitalul Yeovil, unde a fost diagnosticată cu cancer de colon.

Ca urmare a tratamentului întârziat, femeia a fost supusă unei operații de urgență pentru a i se îndepărta două treimi din colon.

De asemenea, a avut nevoie de o stomă temporară, care descrie o deschidere pe abdomen care permite ca deșeurile să fie evacuate din corp într-o pungă.

În urma acestui calvar, Charlie, al cărui cancer este acum în remisie, a avut nevoie de terapie pentru sindromul de stres post-traumatic și încă nu poate avea încredere în nimeni.

Experiența sa a determinat-o să depună o plângere la PHSO, care analizează plângerile nesoluționate privind NHS.

Ancheta Ombudsmanului, care a inclus solicitarea de consiliere din partea unui medic de familie independent, a constatat că personalul cabinetului ar fi trebuit să o trimită pe Charlie pentru investigații suplimentare în termen de două săptămâni.

De asemenea, PSHO a mai spus că, dacă Charlie ar fi fost trimisă în mod corespunzător, ar fi avut parte de o procedură planificată de tip „gaura cheii”, în loc de o intervenție chirurgicală de urgență inutilă și de o stomă.

 

 

 

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.