Sari la conținut

O femeie a mărturisit că și-a omorât fiul în vârstă de 7 ani, înainte să fie răpusă de cancer

A mărturisit că și-a omorât fiul înainte să fie răpusă de cancer. Antonya Cooper, o britanică de 77 de ani din Abingdon, Oxfordshire, a decedat recent după ce a fost diagnosticată cu cancer de sân, pancreas și ficat în stadiu terminal. Conform unui comunicat al familiei sale, Antonya a murit liniștită, înconjurată de cei dragi.

Înainte de moarte, Antonya a mărturisit că și-a omorât fiul de 7 ani, Hamish, în 1981, pentru a-l scuti de suferințele provocate de cancerul său terminal. La acea vreme, Hamish suferea de neuroblastom, o formă rară de cancer extrem de dureroasă. După 16 luni de tratamente intense și chinuitoare, Antonya a decis să-i administreze o doză fatală de morfină pentru a-i curma durerea, deoarece moartea asistată nu era legală în Marea Britanie.

Antonya a făcut această dezvăluire recent, într-un interviu în care a explicat motivele din spatele gestului său disperat, sperând să contribuie la schimbarea legilor privind moartea asistată. În urma interviului, poliția din Thames Valley s-a deplasat la locuința sa pentru a investiga situația.

Fiica Antonyei a relatat despre ultimele momente ale mamei sale, spunând: „A fost exact așa cum și-a dorit ea. A trăit viața în condițiile ei și a murit în condițiile ei”. Ea a subliniat cât de mult și-a iubit Antonya fiul și cum nu putea suporta să-l vadă suferind. „Hamish mi-a spus că suferă și m-a întrebat dacă îi pot înlătura durerea. El știa ce se va întâmpla. Își iubea mama, iar eu l-am iubit extrem de mult și nu aveam de gând să-l las să sufere”, a povestit Antonya despre acel moment tragic din viața lor.

Această mărturisire a Antonyei a adus din nou în discuție subiectul controversat al morții asistate în Marea Britanie, atrăgând atenția publicului și autorităților asupra suferinței prin care trec pacienții cu boli terminale și familiile acestora.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel