duminică, iunie 4, 2023

Gest emoționant! Un adolescent a murit de cancer după ce a strâns 60.000 de lire pentru un băiețel de șase ani cu neuroblastom pe care nu l-a întâlnit niciodată.

Un adolescent din Țara Galilor, care a ajutat la strângerea de peste 60.000 de lire sterline pentru un băiețel de șase ani bolnav de cancer, după ce a descoperit că starea lui era terminală, a murit.

Lupta adolescentului erou pentru viață este impresionantă

Adolescentul suferea de osteosarcom, o formă care afectează ţesusutul osos. Medicii de la Spitalul Regal de Ortopedie din Birmingham au găsit o tumoare de 18 cm la șoldul drept. A avut nevoie de mai multe transfuzii de sânge şi a început o cură de chimioterapie intensivă, slăbind rapid de la 76 de kilograme la puţin peste 50 kg.

Te-ar mai interesa: Nu ești gras, ai stomacul umflat. Cum puteți scapa...

După cele 10 săptămâni de chimiotterapie, Rhys a continuat sp stea internat la Roxal Orthopedic timp de alte trei săptămâni pentru o opeaţie de îndepărtare a întregului os de la rotulă până la șoldul drept. O astfel de operaţie însemna ca adolescentul să fie nevoit să meargă toată viaţa ajutat de două bastoane, dar nu conta nimic mai mult pentru familie decât să-i fie salvată viaţa.

Până în august 2021, Rhys a suferit apoi alte 20 de săptămâni de chimioterapie. Credea că a scăpat de cancer şi că urma să-şi recapete viaţa, dar în octombrie, la un an de la diagnostic, piciorul său drept a început să se umfle, crescând de trei ori dimensiunea normală.

Te-ar mai interesa: Transpirații nocturne: 7 motive pentru care ați pu...

A stat aproape o lună în diferite spitale, fiind tratat pentru sepsis înainte de Crăciun. Din nefericire însă, medicii au găsit o nouă tumoare în zona coapsei. În ciuda faptului că familia a discutat pe 4 ianuarie posibilitatea unei amputări complete a piciorului, nici o astfel de decizie nu l-ar fi putut salva pe adolescent.

În cele din urmă, Rhys a închis ochii pentru totdeauna, însă nu înainte de a face un gest demn de toată mândria pentru băieţelul de 7 ani care luptă împotriva aceleiaşi cumplite boli.

Te-ar mai interesa: Semințele care desfundă vasele de sânge, curăță co...

Cancer: Fundraising Ebbw Vale teen Rhys Langford dies - BBC News

Gest emoționant! Un adolescent a murit de cancer după ce a strâns 60.000 de lire pentru un băiețel de șase ani cu neuroblastom pe care nu l-a întâlnit niciodată

Galezul Rhys Langford, în vârstă de 19 ani, din Ebbw Vale, a fost diagnosticat cu osteosarcom în octombrie 2020. Într-o postare pe Facebook, mama lui a spus că a murit liniștit acasă, cu familia în jurul lui, marți seara.

Potrivit BBC, Rhys a donat 1.000 de lire sterline și a strâns peste 60.000 de lire sterline pentru Jacob, care locuiește și el în orașul Blaenau Gwent.

„Știu că nu se poate face nimic pentru mine acum, dar, ca una dintre ultimele mele dorințe, aș dori să-l ajut pe Jacob și să-l ajut să lupte cu această boală îngrozitoare. Știu ce fac tratamentele și medicamentele groaznice asupra corpului tău! Este iadul.

Te-ar mai interesa: Mihai Voropschievi a realizat horoscopul sufletelo...

Jacob are acum șase ani și s-a luptat cu această boală cea mai mare parte a vieții sale. Nu ar trebui să fie așa! Familia lui Jacob caută să strângă din nou bani pentru tratament. Am transferat 1.000 de lire sterline familiei lui Jacob în mod privat, dar încă nu este suficient”, a spus eroul adolescent când s-a hotărât să strângă bani pentru micul Jacob. 

Terminally-ill teen donates his life savings to help six-year-old beat cancer - Mirror Online

Mesajul emoționant al mamei lui Rhys, Catherine Langford, după moartea fiului său, a atins inimile oamenilor.

Te-ar mai interesa: O lingură luată zilnic din acest produs poate redu...

„Războinicul meu, eroul meu, fiul meu, copilul meu, a renunțat la lupta lui. Și-a depus sabia și a murit liniștit acasă, cu toată familia în jurul lui. Suntem zdrobiți. Viața mea nu va mai fi niciodată la fel.”

Familia a povestit că atunci când Rhys a citit despre cazul lui Jacob, le-a spus părinților săi „Dacă nu se poate face nimic pentru mine, vreau să încerc să ajut să-l salvez pe acest băiețel”.

19-year-old dies of cancer after raising Rs 61 lakh for 6-year-old boy with cancer he never met | Trending & Viral News

Jacob a fost diagnosticat cu neuroblastom în 2017 și, după tratament, a fost declarat sănătos în 2019. Doar că, în decembrie 2021, părinților lui li s-a spus că era „foarte probabil” ca o nouă tumoare la ficat să fie cancer.

Banii strânși de Rhys vor fi direcționați către tratamentul viitor pentru Jacob, care ar putea fi nevoit să călătorească în America pentru un tratament experimental care nu este disponibil în NHS.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private