Sari la conținut

O femeie credea că durerile ei cronice articulare se datorau îmbătrânirii, dar diagnosticul medicilor a fost crunt. Află simptomele acestei boli tăcute care mănâncă oasele 

O femeie de 53 de ani din Swindon, un orășel din regiunea de sud vest a Angliei, suferea de luni de zile de dureri articulare și de un nivel scăzut de energie până și-a dat seama că ceva nu este în regulă.

La început, medicul ei a spus că nu este nimic îngrijorător și că simptomele ei sunt o consecință a îmbătrânirii și a sindromului de colon iritabil (IBS).

O femeie credea că durerile ei cronice articulare se datorau îmbătrânirii, dar diagnosticul medicilor a fost crunt

Cu toate acestea, doi ani mai târziu, ea a fost diagnosticată greșit cu costocondrită – inflamație a cartilajului care unește coastele. Dar când simptomele ei au continuat să se agraveze în ciuda medicamentelor, ea a consultat din nou un medic și a fost diagnosticată cu cancer de mielom și insuficiență renală acută în decembrie 2021.

Fiul pacientei a dezvăluit că mama lui a fost o pasionată de sănătate toată viața și a făcut yoga în fiecare săptămână, scoțând câinele la plimbare și a urmat o rutină echilibrată.

Dintr-o dată, ea a început să crească în greutate din cauza acumulării de lichide și corpul ei pur și simplu s-a „balonat”. Pacienta a mai raportat că suferea de tuse și dureri extreme – și, de fapt, boala îi mănâncă oasele.

Inițial, în 2020, ea s-a plâns de dureri la genunchi, iar medicii au respins-o ca urmare a unui accident de bicicletă în Thailanda. I s-a administrat o injectie si i sa cerut sa vina din nou la fiecare trei luni.

Ce este mielomul

Mielomul se referă la o formă incurabilă de cancer de sânge care apare în măduva osoasă. Este, de asemenea, al treilea cel mai frecvent tip de cancer de sânge. Simptomele sale trec adesea neobservate, deoarece sunt similare cu cele asociate cu îmbătrânirea generală, cum ar fi:

Afectează mai ales persoanele cu vârsta de peste 65 de ani. Cu toate acestea, este diagnosticată și la tineri încă de la vârsta de 20 de ani.

O afecțiune incurabilă, mielomul poate fi controlat sau tratat doar pentru ca simptomele să crească speranța de viață.

Care sunt simptomele mielomului

Atenție la următoarele semne de mielom:

  • Înțepături și furnicături
  • Fracturi osoase
  • Dureri osoase
  • Amorţeală
  • Anemia
  • Compresia maduvei spinarii
  • Probleme cu rinichii
  • Sângerări neobișnuite
  • Sânge îngroșat
  • Creșterea nivelului de calciu în sânge

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel