Sari la conținut

O femeie de 35 de ani a aflat că mai are doar câteva săptămâni de trăit după ce tusea s-a transformat într-un diagnostic devastator

spital
sursa foto unsplash
analize

O mamă a fost anunțată că ar putea avea doar câteva săptămâni de trăit – după ce tusea ei persistentă s-a dovedit a fi un semn de cancer.

Joanne Kelly, în vârstă de 35 de ani, a primit acest diagnostic devastator în Vinerea Mare, în urma unor teste amănunțite la spital. Cancerul osos secundar – un cancer care a debutat într-o altă parte a corpului și s-a răspândit în oase prin intermediul sângelui sau al ganglionilor limfatici – este în fază terminală și o poate ucide pe Joanne în câteva săptămâni.

Asistenta de grădiniță își plănuia nunta cu Chris Wright, partenerul ei de 12 ani, dar familia, din Bury, Greater Manchester, este acum zguduită de această descoperire. Fiica de 13 ani a lui Joanne, Mia, a declarat: „Mama este atât de bolnavă încât nu va putea câștiga această luptă”.

Avea tuse și dureri în tot corpul

Joanne avea tuse și dureri în tot corpul și, după mai multe drumuri la medic, a fost internată la spitalul Fairfield din Bury și a făcut teste suplimentare la spitalul Royal Oldham.

Sora lui Chris, Louise Blackmore, în vârstă de 43 de ani, a declarat: „Ei (Chris și Joanne) erau făcuți unul pentru celălalt. Jo este atât de populară, zgomotoasă și de deschisă. Nu poate merge nicăieri fără să dea peste oameni pe care îi cunoaște”.

Rachel, tot din Bury, a declarat pentru ManchesterEveningNews: „Chris spune că îi ia cam trei ore să se plimbe cu ea prin magazine. El este complet opus – foarte liniștit. Ultima dată când am fost împreună. Jo și cu mine am stat la karaoke până la ora 3 dimineața, iar el a adormit la 23:00. E gălăgioasă și amuzantă, e un adevărat personaj. Oriunde se duce, este în centrul camerei.

„Este foarte orientată spre familie. Familia este absolut totul pentru ea, iar ea face rabat pe Mia. Este o mamă minunată”. Descriind modul în care starea lui Joanne s-a deteriorat rapid, Louise a spus: „În decurs de două săptămâni, Joanne a trecut de la mersul pe jos într-un autobuz la faptul că nu are voie să părăsească spitalul.

„În jurul lunii decembrie, a avut o perioadă în care a făcut o criză după alta și dureri în picioare și a devenit din ce în ce mai rău. Ajunsese în punctul în care se ducea la serviciu și nu mai putea sta jos. De fapt, fratele meu a fost cel care a spus ‘uite, asta nu este în regulă, trebuie să te ducem acolo [la spital]’.

„Avea dureri puternice în piept. S-a dus la spital și nu se aștepta să rămână acolo, dar trombocitele ei au scăzut ridicol de mult, ceea ce o făcea să dezvolte vânătăi severe. A sfârșit prin a avea cinci hemoragii pe creier.

„Ni s-a spus că există posibilitatea să fie o formă de cancer al sângelui. Când au crezut că au de-a face cu un cancer de sânge, au început imediat chimioterapia.

„Puteai vedea că personalul medical era panicat pentru că nu știau care era cauza principală și se gândeau că ar fi putut fi o infecție care o făcea să fie atât de bolnavă și că, dacă ar fi avut asta sub control, ar fi avut un plan de tratament și s-ar fi recuperat. Șocul că nu era așa a fost uluitor.

Cancer în interiorul oaselor

„Săptămâna trecută, ni s-a spus că nu erau vești bune și că era vorba de cancer în interiorul oaselor. Nu au ajuns la cauza principală a cancerului inițial care a declanșat cel secundar.

„Asistentele medicale au spus că nu au mai văzut așa ceva. Joanne nu fumează, nu este o băutoare înrăită, duce o viață sănătoasă. Este doar o fată normală, acest lucru i s-ar putea întâmpla oricui.”

În ciuda faptului că suferă, Joanne a insistat că nu este atât de bolnavă încât să ocupe un pat de care altcineva ar putea avea nevoie. „Așa este Joanne, întotdeauna îi pune pe ceilalți pe primul loc”, a adăugat Louise.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel