vineri, iulie 10, 2020

Un caz tragic s-a înregistrat în România, la sfârșitul săptămânii trecute. O femeie de 39 de ani și-a pierdut viața, în urma infecției cu SARS-CoV-2, fără să aibă alte boli asociate.

Tendința evoluției bolii a fost să afecteze grav persoanele cu boli cronice, în special pe cele cu diabet, boli renale și obezitate.

Însă cazul acestei femei trage un semnal de alarmă și dovedește încă o dată că virusul trebuie luat în serios și că depinde de fiecare persoană cum va reacționa organismul său.

Citește și:

Femeia din Alba Iulia a ajuns la spital la sfârșitul săptămânii trecute cu plămânii compromiși, după cum au spus medicii.

„S-a efectuat de urgență o tomografie computerizată care a ridicat suspiciunea unei pneumonii extinse bilaterale de COVID, motiv pentru care a fost internată de urgență în ATI la izolare și i s-a recoltat testul. Aici a fost monitorizată și tratată conform protocolului, i s-a administrat medicația care era necesară. Starea ei a fost relativ stabilă o perioadă, după care brusc, în jurul orei 16-17, bolnava a făcut stop cardiorespirator. A fost de urgență resuscitată și intubată și ventilată mecanic. A fost ventilată mecanic și după prânz a făcut nou un stop cardiorespirator care nu a mai putut fi resuscitat și s-a declarat decesul”, a declarat Dan Crainic, director medical al Spitalului de Urgență Alba Iulia, la postul TV Digi24.

Citește și:

„Plămânii arătau extrem de rău, era o pneumonie extinsă bilaterală cu acumulări în alveole, practic foarte puțin din plămâni mai era, restul era compromis. Pacienta practic nu mai avea suprafață pulmonară cu care să respire”, adaugă medicul.

„Manifestările acesti boli sunt neașteptate. Aici nu prea văd o soluție în cazul acesta, că s-ar fi putut face ceva. De obicei formele astea grave cam așa se întâmplă, pacienta este relativ bine și dintr-o dată se prăbușește. Așa s-a întâmplat și în cazul ăsta”, mai spune Crainic.

Parteneri