sâmbătă, iunie 10, 2023

Studiul de caz subliniază importanța acordării de atenție oricăror modificări neobișnuite pentru a evita lăsarea oricăror simptome canceroase să scape sub radar.

Există aproximativ 17 cazuri noi de cancer la ficat în fiecare zi în Marea Britanie, potrivit Cancer Research UK. Din păcate, această statistică șocantă nu este ajutată de faptul că starea mortală este adesea reticentă în a arăta simptome sau semnele ar putea fi greu de detectat. Un caz nefericit al unei femei de 52 de ani, care a murit din cauza acestui cancer, ilustrează semnele de avertizare care pot apărea.

Femeia a fost internată într-un spital în mai 2005, după o serie de simptome incomode, potrivit unui raport de caz, publicat în jurnalul The Eurasian Journal of Medicine.

Femeia de 52 de ani a avut o serie de probleme legate de stomac, variind de la disconfort abdominal la balonare și greață după masă.

Simptomele ei au progresat de ceva vreme, ceea ce a dus la o pierdere în greutate de 12 kilograme în ultimele 45 de zile.

Pielea pacientului a sunat, de asemenea, semnale de alarmă, provocând simptome precum mâncărimea și icterul, care descrie îngălbenirea pielii și a albului ochilor.

„Pacienta nu a consumat anterior alcool sau tutun și nu a avut antecedente de consum de droguri ”, se menționează în raportul de caz.

În timpul spitalizării, testele au arătat că avea ascită, care detaliază o afecțiune în care lichidul se adună în spațiile din abdomenul tău.

Nivelurile ei de bilirubină s-au dovedit, de asemenea, crescute. Acest lucru poate apărea atunci când ceva vă stresează ficatul, cum ar fi un medicament nou sau chiar o tumoră.

În consecință, nivelurile ridicate de bilirubină pot duce la icter, care este considerat unul dintre semnele revelatoare ale cancerului de ficat.

Raportul de caz explică că acest semn de avertizare este prezent la aproximativ 19 până la 40% dintre pacienții cu cancer hepatic.

Din păcate, testele suplimentare au arătat că acesta a fost și diagnosticul femeii de 52 de ani.

De la pielea galbenă la burta umflată, simptome precum cele experimentate de femeie detaliază unele dintre principalele semne de avertizare ale cancerului la ficat.

Simptome cancer la ficat

Potrivit NHS, simptomele de observat ale cancerului de ficat pot include:

  • Pielea sau albul ochilor se îngălbenesc (s-ar putea să aveți, de asemenea, mâncărimi ale pielii, urină mai închisă la culoare șiscaun mai palid decât de obicei)
  • Pierderea poftei de mâncare sau pierderea în greutate fără a încerca
  • Te simti obosit sau nu ai energie
  • Senzație de rău în general sau simptome precum gripa
  • Nod în partea dreaptă a abdomenului
  •  Te simți rău
  • Durere în partea dreaptă sus a abdomenului sau în umărul drept
  • Simptome de indigestie (cum ar fi senzația de sațietate foarte rapidă când mănânci)
  • O burtă foarte umflată care nu are legătură cu momentul în care mănânci.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private