Sari la conținut

O femeie diagnosticată cu cancer pancreatic împărtășește primul simptom care a trimis-o la spital

Sursă foto: Kamila J Photography
Femeie diagnosticată cu cancer pancreatic după multiple dureri de stomac

Când Dawn Clayton, în vârstă de 59 de ani, a plecat în vacanță în 2013, concediul ei nu a fost nici pe departe odihnitor, așa cum se aștepta. Asistenta din Newport a fost dusă de urgență la spital și diagnosticată cu pancreatită acută.

Odată ce s-a întors în Marea Britanie, i s-a îndepărtat vezica biliară, dar a simțit din nou o durere intensă în stomac mai târziu în acel an.

Din păcate, testele suplimentare au arătat că avea chisturi canceroase pe pancreas și Dawn era prea conștientă de cât de gravă era situația dat fiind profesiei ei.

Cancerul pancreatic are rate de supraviețuire șocant de scăzute, mai mult de jumătate dintre cei diagnosticați cu această boală pierzându-și viața în trei luni.

Mai mult, cancerul nu prezintă adesea semne de avertizare timpurie, ceea ce lasă mulți pacienți nediagnosticați până după ce s-a răspândit, când tratamentul salvator nu mai este o opțiune.

Din fericire, Dawn a fost diagnosticată suficient de devreme pentru a fi operată.

Operația a fost un succes, dar Dawn a trebuit totuși să treacă printr-un tratament de chimioterapie obositor.

O durere de stomac acută ascundea un cancer pancreatic

cancer pancreatic
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Femeia a făcut trei tratamente în fiecare lună timp de aproape jumătate de an.

În urma acestei încercări, femeia în vârstă de 59 de ani a primit aprobarea și a decis să se întoarcă la universitate pentru un an pentru a putea reveni la cariera ei de asistentă.

Cu toate acestea, durerea chinuitoare din stomac a revenit într-o zi, în timp ce lucra la spitalul local.

Ea a povestit pentru publicația Wales Online: „Am fost supărată. Au trecut doar două luni după ecografie de supraveghere de cinci ani.

Mi-am sunat profesorul din Newcastle și m-am întors imediat pentru mai multe investigații. Nici unuia dintre noi nu ne venea sa credem.”

Din păcate, chisturile canceroase au revenit și au trebuit să-i fie îndepărtate întreg pancreasul și splina în 2021.

Cu toate acestea, Dawn a învățat să se adapteze vieții fără aceste organe și chiar a decis să traverseze Alpii pentru a strânge fonduri pentru cancerul pancreatic din Marea Britanie.

Ea plănuiește să urce peste 43.000 de metri peste Alpi în doar 10 zile, în încercarea de a strânge bani pentru cercetarea unor noi tratamente  de diagnosticare.

Dawn și soțul ei își vor începe călătoria în Oberstdorf, Germania în august, iar destinația lor finală va fi Merano, Italia, care se află la 150 de kilometri de punctul lor de plecare.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel