joi, septembrie 29, 2022

O femeie a ajuns în stare gravă la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași. Pacienta în vârstă de 65 de ani a fost transferată de la o unitate medicală din județul Botoșani unde a fost internată din data de 22 august.

Pacienta s-a prezentat cu cu asimetrie facială, cefalee, sensibilitate cutanată scăzută la nivelul părţii stângi a feţei şi diagnostic de meningită.

Te-ar mai interesa: Cel mai nociv aliment pentru creier. Prof. dr. Vla...

„Meningita a fost confirmată şi prin rezultatele analizelor efectuate în laboratorul de analize medicale al Spitalului de Boli Infecţioase. S-a solicitat examen imagistic prin computer tomograf pentru a exclude orice alte patologii, însă rezultatul nu a fost concludent iar starea pacientei se degrada în continuu. Femeia are un istoric medical complex care arată că şi-a neglijat total sănătatea: diabet dezechilibrat, ciroză hepatică decompensată, cancer mamar, patologii decompensate care o încadrează în categoria pacienţilor imunodepresivi”, a declarat dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

Te-ar mai interesa: Inovațiile medicale în tratamentul cataractei: pac...

„Ca simptomatologie, nu reuşea să articuleze cuvinte şi nu putea deschide ochii. De asemenea prezenta o echimoză fronto-parietală stângă peri-orbital superior, intern ochi stâng şi peri-auricular stâng. Pe data de 30 august starea pacientei s-a degradat şi mai mult: nu mai putea articula cuvinte, aceasta exprimându-se prin sunete. Pentru că echimoza s-a extins foarte mult în scurt timp, rezultatul neconcludent al CT -urilor repetate, tabloul clinic a determinat medicii să solicite RMN şi consult neurologic. Totodată s-a ridicat suspiciunea înaltă de mucormicoză rinocerebrală cu leziuni ischemice ca şi consecinţe ale acestei infecţii”, a declarat dr. Florin Roşu, transmite Agerpres.

Te-ar mai interesa: Moarte suspectă. Un medic cunoscut, din București,...

Deşi pacienta a primit tratament care se recomandă şi în ghidurile internaţionale, prognosticul este extrem de rezervat. Potrivit sursei citate, în ultimul deceniu s-au înregistrat trei cazuri de infectare cu mucormicoză, o infecţie fungică rară.

„Această ciupercă nu reprezintă un pericol pentru majoritatea oamenilor, dar poate provoca infecţii grave în rândul celor imunodepresivi. Se regăseşte în sol, în plante, în gunoi de grajd, dar şi în fructele şi legumele în stare de descompunere”, a precizat dr. Florin Roşu.

Te-ar mai interesa: Atenție! Picioarele umflate pot prevesti un infarc...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private