vineri, septembrie 17, 2021

O femeie, vaccinată cu schema completă a murit la Buzău. Ce afecțiuni asociate avea.

Din păcate, o femeie, complet vaccinată anti-covid a murit în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului

Județean Buzău. Femeia, în vârstă de 51 de ani, era din București și fusese internată la la Matei Balș, unde primise primele îngrijiri. În urmă cu două zile, însă, a fost transferată la Buzău pentru că spitalul la care s-a prezentat inițial nu mai avea locuri la ATI.

O femeie, vaccinată cu schema completă a murit la Buzău. Ce afecțiuni asociate avea

Potrivit unor surse medicale citate de sansanews.ro, pacienta era în stare gravă și nu a mai putut fi salvată. Din păcate, pacienta avea și alte probleme de sănătate. Avea hipertensiune arterială și obezitate astfel că infecția cu SARS-CoV-2 i-a fost

fatală. Asta, în ciuda faptului că femeia era vaccinată cu schema completă.

Vineri, 3 septembrie, la Spitalul Judeţean Buzău, nu mai era niciun loc la Terapie Intensivă, toate cele 8 paturi destinate pacienţilor Covid în stare critică fiind ocupate. Doar la Râmnicu Sărat, din cele 5 paturi la ATI mai sunt 3 libere.

Medicii infecţionioşti din Buzău spun că vârsta pacienților Covid care ajung la spital acum, este mai scăzută decât la valurile anterioare ale pandemiei. Cel mai tânăr pacient din Buzău care a ajuns la ATI are doar 31 de ani, fără afecţiuni medicale anterioare, şi care a suferit în urma infecţiei cu coronavirus

o afectare pulmonară de 80-85 la sută.

Medic, Buzău: Avem forme grave la pacienți tineri nevaccinați

În urma tratamentului administrat pe o durată de peste 3 săptămâni, bărbatul şi-a revenit, fiind mutat pe secţie, însă în continuare starea sa de sănătate este precară, fiind foarte sensibil la efort.

„Avem forme grave la pacienți tineri nevaccinați care au din momentul inițial în care se prezintă la camera de gardă, caracter de terapie intesivă. Repet, tânăr, nevaccinat, are afectare pulmonară mare, insuficiență respiratorie severă, care nu se pretează administrării de oxigen

pe sursă convențională.

În momentul de față avem un pacient de 31 de ani, cu afectare pulmonară 80-85%, a stat pe suport ventilator non-invaziv 3 saptămâni și jumătate și s-a întos la noi pe secție. Încă are nevoie de necesar de oxigen, încă are rezistență la efort scăzută, mai avem de lucru cu el. Repet, 31 de ani, fără comorbiditate”, a decalarat dr. Cristina Răduță, medic specialist Boli Infecțioase.

DSP Buzău a anunțat vineri 16 infectări la Buzău, la un total de 333 de teste. Cel mai mic pacient are un an, iar cel mai vârstnic are peste 80 de ani. Unul dintre bolnavi este vaccinat.

În judeţul

Buzău, de la debutul pandemiei de coronavirus, s-au infectat 12.682 de persoane dintre care 439 au decedat.

În total, de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID, în acest judeţ s-au folosit 159.061 de doze de vaccin.

Ultimele stiri