Sari la conținut

O femie din Sibiu credea că este însărcinată, însă medicii au fost șocați de ce au descoperit în pântecul ei! Simptomul la care ar trebui să fie atentă orice femeie!

Deși părea că este însărcinată, o femeie din Sibiu a descoperit că de fapt avea in chist ovarian uriaș, ce cântărea 4,5 kilograme. Intervenția de extirpare a chistului a avut loc la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu.

Potrivit reprezentanților Spitalului Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu, chistul ovarian de 4,5 kilograme a fost descoperit la o pacientă în urma unui consult ginecologic și a unor investigații în cadrul Laboratorului radiologie și imagistică medicală al Spitalului Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu.

Știrea a fost făcută publică prin intermediul rețelei de socializare a spitalului militar:

„Un chist ovarian voluminos, de 4,5 kg, descoperit la o pacientă, în urma unui consult ginecologic și a unor investigații în cadrul Laboratorului radiologie și imagistică medicală al Spitalului Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu (Spital Militar Sibiu – n.red.), a fost operat cu succes de colegul nostru, Remus Maxim, medic primar obstetrică-ginecologie. Existând suspiciunea de neoplasm, medicul din cadrul Compartimentului Ginecologie din Secția Chirurgie Generală a luat decizia de a extrage formațiunea chistică în întregime, operația fiind un succes”.

Postarea a fost însoțită și de imagini pentru a arăta cum se poate schimba conformația corpului, dar și cum arată un chist în organism.

Simptomele pe care le prezintă un chist ovarian

Chistul ovarian reprezintă o afecțiune ginecologică foarte frecvent întâlnită la femeile de toate vârstele, explică medicii.

Potrivit acestora, orice colecție de lichid situată la nivelul ovarului poate fi considerată chist ovarian.

Deși astfel de formațiuni pot varia foarte mult în dimensiune, de cele mai multe ori sunt de natură benignă.

Cele mai multe dintre femei au chisturi ovariene la un moment dat pe parcursul vieții, mai spun specialiștii, dar precizează că majoritatea sunt de mici dimensiuni și dispar, se resorb de la sine.

Există cazuri însă, precum cel prezentat anterior, în care chisturile cresc în dimensiuni. Se recomandă extirparea chisturilor ovariene însoțite de simptome acute, precum durere și sângerare, sau când dimensiunea depășește 5-6 centimetri ori formațiunile nu dispar după 2-3 luni de tratament medicamentos. În majoritatea cazurilor, astfel de chisturi ovariene se operează laparoscopic.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel