Sari la conținut

O legendă a muzicii populare considerată „Tezaur uman viu” s-a stins din viață! Lumea artiștilor este în stare de șoc și nimănui nu-i vine să creadă!

lumanare
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

O legendă a muzicii populare considerată „Tezaur uman viu” s-a stins din viață! Violonistul Alexandru Ciurcui s-a stins din viață. Cunoscut drept Șandorică, moartea lui a adus în sufletele celor dragi multă durere. Anunțul nefericit a fost făcut de către artistul Alexandru Pugna.

Alexandru Ciurcui a făcut parte din Taraful de Soporu de Cîmpie, înființat chiar de tatăl său. De-a lungul carierei sale, muzicianul a ajutat instituțiile de cultură din județul Cluj, iar în anul 2015, Ministerul Culturii l-a desemnat ,,Tezaur uman viu”, datorită studiilor sale de specialitate, pregătirii și interpretării.

Alexandru Pugna a anunțat moartea cunoscutului violonist în cadrul unei emisiuni și a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Alexandru Ciurcui.

„Din păcate, pleacă acești oameni care au fost adevărați depozitari de valori extraordinare, zămislite de sufletul țăranului român. Alexandru Ciurcui, Șandorică, așa cum era cunoscut, a fost unul dintre cei mai valoroși reprezentanți ai spiritului românesc din Câmpia Transilvană, a jocurilor, a cântecelor, a tot ceea ce a creeat frumos satul Transilvan de altă dată.

L-am admirat pe el, și mai ales pe tatăl lui, omul care a format acest grup instrumental, Taraful de Soporu de Cîmpie. Au reprezentat cu cinste, demnitate și mare responsabilitate folclorul românesc.

Atunci când eu și soția mea am împlinit 25 ani de căsnicie, am ținut să-l invităm pe Alexandru Ciurcui și taraful său de tip tradițional, la nuntă noastră de argint, la Budurleni. Atunci l-am cunoscut mai bine și m-am bucurat foarte mult să văd că harul pe care i l-a dat Dumnezeu, era dublat de omenia specifică oamenilor din Câmpia Transilvană”, a declarat Alexandru Pugna, la Star Popular.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel