joi, octombrie 6, 2022

Actrița a dezvăluit că a început deja tratamentul cu chimioterapie și s-a definit „norocoasă” pentru că „are asigurare de sănătate și acces la cei mai buni medici”

Legendara actriță americană Jane Fonda, în vârstă de 84 de ani, a anunțat vineri că are cancer.

„Dragii mei prieteni, am ceva personal pe care vreau să-l împărtășesc. Am fost diagnosticată cu limfom non-Hodgkin și am început tratamentul cu chimioterapie”, a scris ea pe contul său de Instagram. „Acesta este un cancer foarte tratabil. 80% dintre oameni supraviețuiesc, așa că mă simt foarte norocos.”

Te-ar mai interesa: Accident vascular cerebral: băutura care dublează ...

Fonda s-a definit, de asemenea, drept „norocoasă” că „are asigurare de sănătate și acces la cei mai buni medici și tratamente”.

A început chimioterapia

Artista a spus că a început chimioterapia în urmă cu șase luni și că „se descurcă destul de bine cu tratamentele”, menționând că nu va lăsa boala să interfereze cu activismul ei privind schimbările climatice. „Se apropie alegerile intermediare și sunt mai mult decât importante, așa că puteți conta pe mine să vă alătur pe măsură ce ne dezvoltăm armata de susținători ai schimbărilor climatice”, a spus ea pe Instagram.

Potrivit Societății Americane de Oncologie Clinică, rata globală de supraviețuire a persoanelor din Statele Unite cu limfom non-Hodgkin este de 73%.

Te-ar mai interesa: Cercetătorii atenționează: Risc mai mare de atac d...

În ianuarie 2018, Fondei i s-a îndepărtat o creștere canceroasă de pe buză și a fost văzută purtând un bandaj pentru a promova sezonul al patrulea al serialului Netflix „Grace and Frankie”. Și în 2010 i s-a îndepărtat o mică tumoare din piept în timpul unui control de rutină.

Actrița, de două ori câștigătoare de Oscar, s-a născut pe 21 decembrie 1937 la New York. Mama sa a fost o socialistă canadiană, Frances Ford Seymour; tatăl său, eroul de la Hollywood Henry Fonda.

Te-ar mai interesa: Tragedie în lumea filmului. Actriță celebră, diagn...

Avea 12 ani când mama sa s-a sinucis în timp ce se afla într-o clinică de psihiatrie, iar Henry le-a spus copiilor săi că soția lui a suferit un atac de cord și s-a recăsătorit cu o altă femeie cu douăzeci de ani mai tânără. Din acel moment al vieții ei, Jane își amintește că a muncit din greu pentru a-i arăta tatălui ei că poate face aceleași lucruri ca și băieții: să călărească pe cai, să poarte pantaloni, să alerge prin fermă și să îngrijească grădina.

Te-ar mai interesa: Dieta daneză: scapi de 20 de kilograme în 13 zile!...

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jane Fonda (@janefonda)

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private