Sari la conținut

O tânără a descoperit că are cancer după ce a ignorat un semn care i-a apărut pe UNGHIE

Din cuprinsul articolului

Aveți vreun semn distinctiv pe corp? Un fel de cicatrice sau pată pe care o consideri originală, care ți-a apărut de atât de mult timp încât deja face parte din identitatea ta?

Mulți se laudă cu detaliile neobișnuite de pe corpul lor, însă există și persoane atente la aceste detalii, pentru că ar putea fi semnul a ceva fatal și neașteptat.

Tocmai despre asta avertizează María Sylvia, o tânără din Virginia (SUA), care a ținut să împărtășească cu urmăritorii săi de pe TikTok un semn de pe unghia ei, care i-a apărut mai bine de un deceniu. Din păcate, a devenit cel mai rău coșmar al său și anunțul despre ceva neașteptat: avea cancer.

María Sylvia a văzut semnul, într-o formă liniară caracteristică, pentru prima dată în 2012, moment în care aceasta nu era atât de evidentă și nu i-a acordat nicio importanță.

Cu toate acestea, după ce a început să își modfice culoarea câteva luni mai târziu, a decis să meargă la un medic specialist pentru a fi diagnosticată.

Diagnostic eronat

Într-o primă vizită la medic, în 2014, Maria a primit un diagnostic care indica că este vorba despre o aluniță pe patul unghiei, o leziune pigmentată obișnuită. Fără a-i acorda prea multă importanță, tânăra și-a continuat viața fără nicio durere sau disconfort.

În 2021 a decis să meargă din nou la specialist, după ce un prieten de-al său i-a mărturisit că a văzut pete foarte asemănătoare într-o publicație medicală cu imagini în care erau prezentate cazuri de cancer.

Speriată, María s-a întors la medic în căutarea celui de-al doilea diagnostic care i-a confirmat cele mai grave suspiciuni după o biopsie: semnul era un melanom al unghiei, un tip de leziune îngrijorătoare când vine vorba de melanonichie, pete maronii cu margini paralele și drepte.

În ciuda faptului că melanomul unghiei este unul dintre cele mai puțin frecvente, este foarte important să știi să-l recunoști pentru a-l diagnostica și trata precoce, pentru a preveni transformarea lui în ceva fatal.

Din fericire pentru tânără, melanomul ei a fost încadrat în stadiul zero, ceea ce înseamnă că nu s-a răspândit la țesuturile adiacente și a fost vindecat în totalitate după intervenția chirurgicală, în care medicii au fost nevoiți să îndepărteze o parte din țesut și os, iar apoi să aplice o grefă de piele.

Astăzi, María este complet recuperată, dar își îndeamnă adepții să facă controale dacă văd ceva ciudat pe corpul lor.

@frankenthumbttv I wish I were joking lol but i have some awesome photos #SmoothLikeNitroPepsi #theadamproject #cancer #darkhumour #fml #myjourney ♬ original sound – kooze

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: