luni, martie 20, 2023

O mamă din Iași a avut parte de o experiență dramatică, în urma căreia și-a pierdut fiica. Femeia afirmă că micuța ar fi putut fi salvată dacă medicii ar fi fost de acord să o transporte în Germania, unde ar fi putut primi un tratament adecvat.

Fetița a fost internată la un spital din Iași după ce a făcut febră și starea ei de sănătate s-a înrăutățit rapid. După o săptămână de tratament pentru Covid-19 și o internare în ATI, fetița a fost mutată, dar starea ei s-a agravat și mama a încercat să o transfere în Germania.

Te-ar mai interesa: Nu mai găti în folie de aluminiu! Poate crește ris...

Cu toate acestea, medicul micuței, s-a opus transferului, iar starea fetiței a continuat să se înrăutățească. În ziua în care trebuia să fie transferată, i-au fost administrate injecții și adrenalină, iar inima ei a cedat și nu a mai ajuns în Germania.

Fetița a murit în spital. Mama micuței susține că dispunea de resursele necesare, iar neglijența medicilor a dus la pierderea unei vieți.

„Copilul a răcit, am mers la medicul de familie, pentru că avea simptomele unei viroze, doar că seara (2 decembrie– n.r.) a început să se simtă din ce în ce mai rău, respira greu și a făcut febră. Acum 2 ani, fetița a avut pneumonie și m-am gândit că asta e și acum.

Te-ar mai interesa: Balonarea persistentă este cel mai frecvent semn a...

Am ajuns seara la spital, avea saturație 89-90 la sută, s-a făcut procedura de triaj, am fost testate, ea a ieșit pozitiv, iar eu negativ. I-a fost pusă masca de oxigen, i-au făcut radiografie și i-a pus diagnosticul de pneumonie interstițială. Starea ei s-a agravat și au internat-o în ATI, au intubat-o. Timp de o săptămână i-au administrat tratament Covid-19.

Clipe de groază, trăite de o familie din Iași

După o săptămână au mutat-o pe salon chiar dacă nu erau siguri că e bine complet.

Te-ar mai interesa: Horoscop 20 martie. Astrolog: Este timpul să faci ...

A început să facă febră din 4 în 4 ore, i-au administrat antibiotice foarte puternice. Am vrut să o transferăm în Germania, când am văzut că aici, la Iași, nu mai făceau față. Dr. Lavinia Ionescu, care s-a ocupat de fetița mea, s-a opus total transferului, în timp ce starea ei era din ce în ce mai gravă.

Spunea că nu era un caz de transfer, iar când și-a dat și ea seama după multă vreme că nu au soluții, au acceptat transferul, dar a fost prea târziu”, a povestit mama fetiței decedate, potrivit b1.ro. 

Te-ar mai interesa: Oboseală psihică: Care sunt semnele care necesită ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private