joi, februarie 2, 2023

O nouă amenințare la adresa sănătății omenirii? Reprezentanții UE s-au stabilit să se întâlnească pentru a evalua amenințarea din noua variantă și pentru a coordona răspunsul comun.

O nouă tulpină de coronavirus identificată în părți din Anglia despre care se crede că este extrem de transmisibilă a fost confirmată și de alte țări.

Cunoscută sub numele de VUI-202012/01, mutația a forțat guvernul britanic să impună noi reguli stricte în perioada de Crăciun.

Te-ar mai interesa: Am colesterol, pot mânca ouă? Răspunsul este cât s...

Deși este cel mai proeminent în sud-estul și estul Angliei – zonele aflate în prezent în gradul 4 de carantină – virusul a fost găsit în toate părțile Regatului Unit, în afară de Irlanda de Nord.

Această tulpină mutantă particulară se găsește și în Danemarca, Olanda și Australia.

Emmanuel Macron, președintele francez, și-a exprimat îngrijorarea că este „pe deplin posibil” ca tulpina de virus să se răspândească deja în Franța.

Dr. Susan Hopkins, de la Public Health England, a declarat pentru Sky News: „Tulpini similare au fost detectate în Danemarca și Australia și există alte variante care arată foarte asemănător cu acestea, care au fost detectate în Africa de Sud, în Olanda și în alte țări. ”

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: NU fugiți de slănina de porc. Este ...

Pe măsură ce numărul total de cazuri Covid crește, un purtător de cuvânt al OMS a cerut națiunilor europene să „dubleze abordările lor de control și prevenire”.

Un grup de reprezentanți ai UE urmează să se întâlnească luni pentru un răspuns integrat la criză politică, pentru a evalua amenințarea din noua variantă și a coordona un răspuns comun.

Ca urmare a acestei noi tulpini, multe țări din întreaga lume au interzis intrarea pentru zborurile din Marea Britanie, inclusiv Franța, Finlanda, Italia și Turcia.

Noua tulpină nu este considerată a fi mai periculoasă și nici rezistentă la vaccin, însă datele de până acum arată că este cu până la 70% mai contagioasă, iar această trăsătură ar fi legată de explozia de cazuri de COVID-19 din Marea Britanie.

Te-ar mai interesa: Urolog: Apa care poate duce la apariția cancerului...

Boris Johnson a declarat că noua tulpină ar putea crește numărul R – rata infecției – cu 0,4.

Rata de transmisie încă nu a fost confirmată cu certitudine absolută. Dr. Erik Volz, de la Imperial College din Londra, a spus: „Este prea devreme pentru a spune … dar din ceea ce vedem până acum crește foarte repede, crește mai repede decât a crescut vreodată [o variantă anterioară], dar este important să fii cu ochii pe asta „.

Te-ar mai interesa: Horoscop 3 februarie. Astrolog: Urmează o zi plină...

Marea Britanie a raportat duminică cel mai mare număr de cazuri Covid – 35.928 – reprezentând o creștere de 51,2% față de rata de o săptămână mai devreme.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private