marți, iunie 6, 2023

O nouă decizie radicală luată de China. În încercarea de a limita creşterea numărului de cazuri de COVID-19, China a luat de urgență o măsură.

Până în prezent, autoritățile chineze au evitat închiderea orașului Shanghai pentru a evita destabilizarea economiei. Acum, China introduce cea mai extinsă carantină de la începutul pandemiei de COVID-19, potrivit BBC.

O nouă decizie radicală luată de China. Anunțul făcut de autorități

Carantina anunţată brusc de autorităţile din Shanghai, va împărţi oraşul în două timp de nouă zile. Este cea mai amplă măsură de acest fel asociată COVID-19 care perturbă activitatea oraşului.

Te-ar mai interesa: Incredibil dar adevărat! Tatăl acestui copil nu s-...

China a mai impus lockdown-uri

Potrivit ultimelor informații, China a mai impus lockdown-uri care au afectat întregi provincii. Dar populația lor avea posibilitatea să călătorească în interiorul zonei carantinate. Shanghai, capitala comercială a Chinei,  este cel mai mare oraș care a intrat până acum în carantină.


Infecţii „pe scară largă” în întregul oraş

Duminică, autoritățile au anunțat că Shanghaiul va intra în lockdown.

Fan: Limitarea focarului pe scară largă din oraşul nostru este foarte importantă

Wu Fan, membră a echipei de experţi COVID-19 din Shanghai, a informat într-o conferință de presă că în urma recentei testări în masă s-au descoperit infecţii „pe scară largă” în întregul oraş, ceea ce a declanşat un răspuns mai puternic al autorităţilor.

Te-ar mai interesa: Predicții Cristina Demetrescu: România, transformă...

„Limitarea focarului pe scară largă din oraşul nostru este foarte importantă pentru că odată ce oamenii infectaţi sunt puşi sub control, blocăm transmisia”, a declarat ea, adăugând că testarea va fi efectuată până la eliminarea tuturor riscurilor.

Un număr record de 3.450 de cazuri de COVID-19 asimptomatice a fost raportat la Shanghai duminică, reprezentând aproape 70% dintre cazurile din întreaga ţară, pe lângă 50 de cazuri simptomatice, a indicat administraţia oraşului.

Te-ar mai interesa: Pe cine înțeapă țânțarii mai mult? Dr. Tudor Ciuho...

Motor important al economiei Chinei, orașul Shanghai a încercat să dea curs apelului preşedintelui Xi Jinping de a minimiza impactul controalelor asociate COVID-19 asupra afacerilor şi a vieţii oamenilor.

Wu a declarat că Shanghai nu poate intra în lockdown pentru mult timp. Economia naţională joacă un rol extrem de important şi chiar globală.

Transportul public suspendat, controale de trafic pe autostrăzi și activitatea în companii și fabrici suspendată

Te-ar mai interesa: Cât de mult îți poate crește pulsul din cauza stre...

După răsturnarea situaţiei, duminică, testarea în masă a perturbat luni transporturile, asistenţa medicală şi o gamă largă de activităţi economice.

Biroul de Securitate Publică din Shanghai a anunţat că vor fi efectuate controale de trafic pe autostrăzile din oraş, iar persoanele care pleacă vor trebui să prezinte dovada unui test PCR negativ efectuat în ultimele 48 de ore.

Guvernul oraşului  a anunţat duminică intenţia de a suspenda transportul public, inclusiv serviciile de ride-hailing în regiunile aflate în lockdown. De asemenea, a dispus suspendarea muncii la sediul companiilor şi în fabrici. Excepție de la această regulă va face unităţile care oferă servicii publice sau de distribuire de alimente.

Te-ar mai interesa: Setea excesivă care nu poate fi potolită: Din ce c...

Servicii de la mai multe spitale din Shanghai au fost, de asemenea, suspendate pe măsură ce personalul şi alte resurse au fost direcţionate către operaţiunea de testare în masă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private